Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6935 Skąd: 3City
#1 Wysłany: 2018-07-29, 12:26 Independent Watch One
Zegarek znany, jakość wykonania do ceny 500+.
Ponieważ oryginalna tarcza opatrzyła się, albowiem ponieważ imo po prostu nudna jest i najsłabszy element zegarka stanowi, a po szlifie motocyklowym motoryka kończyny dolnej znacznie mnie osłabła przyszedł czas na kolejne grzebactwo. Dla przypomnienia baza:
Tarcza od Leszka Kralki.
_________________ Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6935 Skąd: 3City
#3 Wysłany: 2018-07-29, 12:46
Tarcza jeszcze do dopracowania, indeksy będą przewiercone i wypełnione lumą, ten na 12 rozpiłowany będzie w trójkąt wierzchołkiem do góry, końcówka sekundnika na czerwono
wstępnie złożone:
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#8 Wysłany: 2018-07-29, 14:42
Ano właśnie że nie bardzo...
Nie potrafię projektować i wizualizować natomiast (wedle opinii innych, nie swojej własnej, podkreślam) podobno mam niezły gust i potrafię ocenić kiedy coś lub ktoś wygląda dobrze.
Spróbuję jednak...
Wskazówki widziałbym szersze i mosiężne (wystarczy tylko kolor mosiądzu) oczywiście bez "mercedesa", mogą być ażurowe, na tarczy zaś trochę ożywienia kolorem, może zrobiłbym hełm w kolorze spatynowanego mosiądzu jak wyglądały te stare.
On trochę i teraz tak wygląda ale jest zbyt szary, można zrobić coś w stylu poniższych, stopień spatynowania wedle gustu
"Patyna" na hełmie tak ale na wskazówkach nie.
Tylko kto to na tej tarczy namaluje?
#9 Wysłany: 2018-07-29, 14:48
Bez szans... Kolor na tarczy (nierdzewka) jest uzyskiwany termicznie. Mam jeszcze takie dwie, to poeksperymentuję z palnikiem. Mercedes na razie zostaje, bo póki co nieźle się imo komponuje z okratowanymi okienkami hełmu, ale jak trafię coś fajniejszego to podmiana zajmie pół godziny przecież.
Myślałem, że masz pomysł na jakieś czerwone akcenty gdzieś na tarczy jeszcze...? Nic?
#15 Wysłany: 2018-07-30, 08:41
wues89, tarcza z nierdzewki, trawiony rysunek, barwiony termicznie, miejscowo polerowana, na razie taka zostaje, ale mam jeszcze dwie podobne do eksperymentów.