Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#1627 Wysłany: 2018-05-01, 15:00
Diver, ładny zakup. Nie wiem ale jakoś nie przepadem za uszatymi , za to ruskiego Milsuba szarpałbym jak przysłowiowy Reksio szynkę. Miałem w czarnej wersji i z tego co pamiętam, obecnie jest u Jacobiego. Pewnie jeszcze do takowego wrócę, gdy bardziej oswoję się z „czerwoną gwiazdką”. Ogólnie to dość udany model/ ładne proporcje.
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
Renov (marka francuska) Lata 50, mechanizm na 18-tu kamieniach zegarek podobno pozłacany (jakaś próba między uszami jest wybita) Ogólnie stan bardzo dobry - jedyny "defekt" na tarczy to wyblakły czerwony napis Antichoc, który jest ledwo ledwo widoczny. No cóż ... czerwona farba szybko płowieje, jak wiadomo, czyli przez 58 lat ma prawo Ogólnie jestem zadowolony bardzo bardzo hehe
Ostatnio zmieniony przez Tomi1976 2018-05-07, 17:26, w całości zmieniany 2 razy
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#1631 Wysłany: 2018-05-07, 19:54
Interesujący (mimo wysokich not w KSF) Masz może fotkę mechanizmu?
BTW firma też interesująca: Constructa SA miała kilka niecodziennych marek: Renov, Telephonken, Brabazon, a nawet Kunta Kinte. Kto pamięta słynny wówczas amerykański serial Korzenie, u nas emitowany w latach 80?
Gburek.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
BTW firma też interesująca: Constructa SA miała kilka niecodziennych marek: Renov, Telephonken, Brabazon, a nawet Kunta Kinte. Kto pamięta słynny wówczas amerykański serial Korzenie, u nas emitowany w latach 80?
Gburek.
Fotka aukcyjna bo go jeszcze nie otwierałem W sumie ... jakby wybierać z tych wszystkich "marek" to dobrze, że to jednak Renov a nie Kunta Kinte
Ostatnio zmieniony przez Tomi1976 2018-05-07, 22:25, w całości zmieniany 2 razy
#1633 Wysłany: 2018-05-07, 23:33
Na pierwszy rzut oka - Pforzheim: Forster czy coś...
G.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#1634 Wysłany: 2018-05-08, 00:45
Jacek. napisał/a:
Gburek.
zapomniałeś dodać że ten kunta-kinte to zegar wiszący jak zaczynał o północy bicie to nazwa zmieniała się na tobi.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
#1635 Wysłany: 2018-05-08, 15:16
No tak. Ale nie przyjmował tego do wiadomości.
I chyba dlatego nienajlepiej się sprzedawał
Gbu.
[ Dodano: 2018-05-08, 15:20 ]
PS: Czy mi się zdaje, czy ten Renov przeputał swoje kamyki nakrywkowe?
Też mi firma - co jeden, to lepszy
G.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2018-05-08, 16:05, w całości zmieniany 1 raz