Ja tam nie mam nic przeciwko zegarkom bez daty (niektórym data po prostu nie pasuje), ale z drugiej strony to Szanowni Kumotrzy powyżej doszukują się jakichś niestworzonych problemów kiedy ta data już jest
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6935 Skąd: 3City
#273 Wysłany: 2018-04-06, 08:42
Etam. Radzimy sobie jak umiemy, jednak większość zegarków brzydko wygląda z dziurą w tarczy. Po prostu. Nie ma tu żadnego ukrytego sensu, czy innego, drugiego dna
_________________ Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#276 Wysłany: 2018-04-06, 16:12
>>>
Dorian06 napisał/a:
bladerunner, zegarek bez daty to jak rower bez siodełka.
Zapewne nie jest to wątek bezpośrednio związany z czasomierzami i z pewnością wykracza poza ramy przedmiotowego tematu, ale być może zainteresuje przynajmniej co poniektórych Kumotrów...
Etam. Radzimy sobie jak umiemy, jednak większość zegarków brzydko wygląda z dziurą w tarczy. Po prostu. Nie ma tu żadnego ukrytego sensu, czy innego, drugiego dna
Pozwolę sobie zgodzić się z wyżej wyrażoną opinią i dodać jeszcze od siebie, że datownik może ponadto wpływać negatywnie na komfort odczytu czasu...
Dzieje się tak szczególnie w sytuacji, gdy "dziura" w cyferblacie zajmuje miejsce jednego z indeksów godzinowych...
PS.
Muszę się jednak przyznać, że mój kolejny czasomierz będzie wyposażony w datownik, ale cóż przecież podobno nic nie jest idealne...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-04-06, 16:15, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29457 Skąd: KrK
#277 Wysłany: 2018-04-06, 17:42
bladerunner napisał/a:
>>>
Dorian06 napisał/a:
bladerunner, zegarek bez daty to jak rower bez siodełka.
Zapewne nie jest to wątek bezpośrednio związany z czasomierzami i z pewnością wykracza poza ramy przedmiotowego tematu, ale być może zainteresuje przynajmniej co poniektórych Kumotrów...