Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#1509 Wysłany: 2018-01-21, 02:55
>>>
Zachęcony przez jednego z Kumotrów nabyłem dwie koperty, które po dopasowaniu odpowiednich mechanizmów, tarcz i wskazówek mogą zyskać dumne miano czasomierzy...
PS.
W drugim przypadku może uda się przeprowadzić renowację tarczy, chociaż raczej nie będzie to łatwa sprawa...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#1512 Wysłany: 2018-01-22, 04:26
>>>
Oczywiście z wydatną pomocą znajomego Znamienitego Zegarmistrza spróbuję "stworzyć" czasomierz, z radzieckim mechanizmem oczywiście...
Jeżeli zaś chodzi o tarcze, to może uda się mnie samemu wybrać coś odpowiedniego...
W międzyczasie znalazłem dość "styrany" czasomierz, któremu spróbuję dać nowe życie, zegarkowe oczywiście...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
Pomógł: 19 razy Dołączył: 16 Sie 2016 Posty: 9036 Skąd: PL- wrocek
#1513 Wysłany: 2018-01-22, 12:31
kaido2 napisał/a:
Jak ma to być w formie edukacji to czemu nie. Werk kieszonkowy kupi za grosze
Te gotowce.... nie no, jednak wolałbym robić.
Marcin to że ty dałbyś radę odtworzyć, to nie mam wątpliwości
....natomiast kolega amator odda majstrowi a ten zainkasuje za toto spory woreczek kasiory a efekt tez może byc mierny, stąd moja sugestia na gotowca jakiegoś z alledrogo, czasem trafi się niezły projekt rodem z Ukrainy
[ Dodano: 2018-01-22, 12:37 ]
kaido2 napisał/a:
wolałbym robić.
A widział co nasz forumowy kolega spłodził (mam nadzieję, że się nie obrazi za zamieszczenie tutaj )