Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#601 Wysłany: 2017-12-23, 18:07
>>>
Yakovlev napisał/a:
17 kamieniowy werk 2MCzZ
Miałem co prawda zaprezentować zdjęcia tego mechanizmu w temacie ¤ Nowe nabytki Vintage, ale w takim przypadku nie pozostaje mnie nic innego, jak uczynić to teraz...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
#607 Wysłany: 2017-12-26, 09:24
>>>
Jacek. napisał/a:
że marka na tarczhy uwzględnia "udarienije"? Faktycznie, niecodzienne
G.
Muszę zapewne nieco zmartwić, ale zaprezentowany przeze mnie zegarek posiada logo marki na tarczy, a nie na "tarczhy"...
Natomiast w kwestii zbadania wnętrza i wydania opinii na temat rzeczonego czasomierza zdam się raczej na wspomnianego wcześniej Znamienitego Zegarmistrza...
Pozwolę sobie przy tej okazji zadać pytanie: Czy Kumotr Jacek. ma tylko tyle, czy aż tyle do powiedzenia w przedmiotowym wątku...
<<<
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#608 Wysłany: 2017-12-26, 10:23
bladerunner napisał/a:
Pozwolę sobie przy tej okazji zadać pytanie: Czy Kumotr Jacek. ma tylko tyle, czy aż tyle do powiedzenia w przedmiotowym wątku...
<<<
Tak, tylko tyle. Jedna z milionów radzieckich "damek" - w pracy to był dopust boży.
A na punkcie mojego pisania "na czuja" (bo tyle zostało) nie mam uczulenia - wolno kpić.
G.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
#610 Wysłany: 2017-12-26, 18:07
>>>
Yakovlev napisał/a:
Kto nigdy się nie pomylił niech pierwszy rzuci kamieniem
"Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą". Ewangelia św. Mateusza 7, 1-2.
>>>
Jacek. napisał/a:
(...)
A na punkcie mojego pisania "na czuja" (bo tyle zostało) nie mam uczulenia - wolno kpić.
G.
Oczywistym jest to, że na Forum CW (i nie tylko) "wolno kpić....
Jednak należy pamiętać, żeby nie przekraczać pewnych granic i samemu nie narażać się na celne riposty...
Бегу́щий по ле́звию.
<<<
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#611 Wysłany: 2017-12-26, 19:46
Religijne wrzutki to sobie daruj.
Uprzedzając oczywistą próbę "celnej riposty" - nie, moje zdanie dwa posty wyżej nie jest biblijnym cytatem a swobodną modyfikacją tekstu, czyli parafrazą, w której powstrzymałem się od wulgaryzmów ze względu na wrodzonom kulture osobistom.
I chyba na tym zamkniemy paśnik, choć pewnie nasza "gwiazda" będzie miała jeszcze wiele do napisania.
_________________ The future will start tomorrow, not today.
#613 Wysłany: 2017-12-26, 22:02
>>>
Jacek. napisał/a:
---edit
BTW: cóżem przekroczył?
EOT, NOP SVP.
Gbq.
<<<
W mojej dygresji na temat zasad prowadzenia dyskusji na forum, z oczywistych względów nie wskazałem żadnej konkretnej wypowiedzi, tylko pozwoliłem sobie na zamieszczenie ogólnej uwagi.
Zapewniam przy tej okazji, że nie mam zamiaru brać udziału w bezprzedmiotowych dyskusjach, w których zamiast argumentów merytorycznych stosowane są argumentum ad personam.
The End OT.
>>>
[ Dodano: 2017-12-26, 22:08 ]
PS.
Kierując się zasadami savoir-vivre i przestrzegając reguł grzeczności, pozwolę sobie zignorować pewien prowokacyjny wpis, zamieszczony w przedmiotowym temacie...
<<<
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2017-12-26, 22:18, w całości zmieniany 3 razy
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#614 Wysłany: 2017-12-27, 06:05
YL?
G.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"