#1 Wysłany: 2010-10-18, 17:23 jaka tarcza do ETA 2542 ,2472
jak w temacie szukam tarczy do mechanizmu ETA 2542 i 2472 (chyba podejda takie same.)
niebardzo sie na mistrzostwie znam dlatego ebay albo allegro mi pozostaje w dosztukowaniu tarczy.
mam jughansa na tej ECie ale tarcza jest w oplakanym stanie.
oto i ten mechanizm
Tarcza może mieć rózne rozmiary, jedyne co zostanie - to rozmieszczenie nóżek mocujących. Jeśli jest w miarę typowe, to wystarczy wiedzieć jaka jest średnnica tarczy.
To kosztuje ok. 150 zetafonów, a efekt często jest "taky se". Można na przykład stracić oryginalną łamaną tarczę z Constellation na rzecz jakiejś samoróbki - widać oryginał był komuś bardziej potrzebny ...
d2 [Usunięty]
#6 Wysłany: 2010-10-19, 15:54
renowacja to raczej zbyt kosztowna sprawa, planowalem raczej zakupic nowa tarcze (ok. 50zl) i wstawic.
mechanizm ok mistrz z rynku gluwnego zachwalal go twierdzac ze nei do zdarcia i po czyszczeniu bedzie smigal i 20 lat do nastepnego przegladu - mistrz jest mistrzem i klucic sie nei wypada
To kosztuje ok. 150 zetafonów, a efekt często jest "taky se". Można na przykład stracić oryginalną łamaną tarczę z Constellation na rzecz jakiejś samoróbki - widać oryginał był komuś bardziej potrzebny ...
No, widziałem w Zgierzu Omegę Nadszyszkownika Sylwka...
To się w głowie nie mieści mojej ciasnej.