Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3218 Skąd: LDZ
#33 Wysłany: 2017-10-10, 07:12
Santino napisał/a:
Fixxxer, no to spóła
Zimą zrobię projekt i zamówię tarcze, Piotrek będzie malował aerografem, a Ty luma i paski?
Deal!
[ Dodano: 2017-10-10, 10:05 ]
prezesso napisał/a:
Santino napisał/a:
Fixxxer, no to spóła
Zimą zrobię projekt i zamówię tarcze, Piotrek będzie malował aerografem, a Ty luma i paski?
Nie wiem czy nie lepszy pomysł byłby z tarczami drewnianymi od Radka. O ile jest możliwość ich wycięcia jeszcze. Bo chyba przeceniasz moje możliwości malowania.
Jeśli nie, to myślę, że podążanie tropem mojej ostatniej produkcji byłoby lepsze.
Poliester wycina się idealnie. A załatwienie czarnego materiału to dla mnie pestka.
Nakleić wycięty wzór na spód kanapki i już. Tylko wtedy bez lumy - tylko na wskazówkach...
I macie 2 fajne faktury na tarczy.
Na razie chłopaki składają laser i złożyć nie mogą więc nie wiem jak bedzie. Inwestują w coraz to nowe drukarki 3D zamiast się skupić na ważnych sprzętach
Na laserze można też zrobić tarcze z pleksi i tu widzę potencjał, bo można w niej laserem grawerować i ciąć bez palenia materiału jak w przypadku drewna.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#35 Wysłany: 2017-10-10, 09:16
Fixxxer napisał/a:
Santino napisał/a:
Fixxxer, no to spóła
Deal!
[ Dodano: 2017-10-10, 10:05 ]
prezesso napisał/a:
Santino napisał/a:
Fixxxer, no to spóła
Nie wiem czy nie lepszy pomysł byłby z tarczami drewnianymi od Radka. O ile jest możliwość ich wycięcia jeszcze. Bo chyba przeceniasz moje możliwości malowania.
Jeśli nie, to myślę, że podążanie tropem mojej ostatniej produkcji byłoby lepsze.
Poliester wycina się idealnie. A załatwienie czarnego materiału to dla mnie pestka.
Nakleić wycięty wzór na spód kanapki i już. Tylko wtedy bez lumy - tylko na wskazówkach...
I macie 2 fajne faktury na tarczy.
Na razie chłopaki składają laser i złożyć nie mogą więc nie wiem jak bedzie. Inwestują w coraz to nowe drukarki 3D zamiast się skupić na ważnych sprzętach
Na laserze można też zrobić tarcze z pleksi i tu widzę potencjał, bo można w niej laserem grawerować i ciąć bez palenia materiału jak w przypadku drewna.
Mozna zrobic fototrawiona tarcze. Chodzi mi po glowie ostatnio, i Santino znowu poruszyl uspiony temat.
Myslalem o zamowieniu u nich, bo nie chce mi sie babrac z chemikaliami:
Klik
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Problemem są (były w moim przypadku) kąty proste - wychodziło to podobnie, jak z frezarki - znaczy zaokrąglone.
A ja szukałem wtedy opcji zrobienia tarczy do mojego pilota - okazało się, że tylko laserem wychodzi tak, jak chcę.