Grzesiu - wiele znaków na Niebie mówi, że to nie jest żaden szwindel. Chińscy bracia dostali prawa do marki po tym jak "strzyknęli" Sławę kasiorę w latach '90.
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3028 Skąd: z Poznania :)
#59 Wysłany: 2010-10-15, 20:14
rafklim napisał/a:
czyli ta stal jest tak jakby mało stalowa
stal - najtańsza - potocznie zwana "szajsmetal"
generalnie widziałem tylko jedną CJiABĘ - z tego co pamiętam popsuł sie wichajster ważny w niej.....100% skuteczności - lecz nie bedąc talibem wychodzę z założenia, że może gdzieś są egzemplarze które działają do dziś mimo upływu kilku miesięcy
z tego co pamiętam - ktoś zrobił śledztwo - i tak brzmi nazwa zarejestrowanej firmy - CJIABA - ''JI" to nie rosyjskie "L" tylko dwie litery - "jot" oraz "i" - celowe wprowadzanie w błąd.
Jak na bransolecie MM dziwne napisy.....
Ostatnio zmieniony przez GrzecH 2010-10-15, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#60 Wysłany: 2010-10-15, 20:17
Ja tam marki CJIABA nie lubię i nie polubię, już wolę tandetnego do bólu Shanghaia submarinera. CJIABA może i używa nazwy legalnie (choć podobno przerwa między J i I pojawiła się po prostestach Rosjan po wygaśnięciu umowy, nie wiem, czy to prawda), ale pisanie Rosja na spodzie tarczy to ewidentne przegięcie pały. Zresztą - IMO wyglądają tanio. Ruskie Amfibie niby też, ale w inny sposób, CJIABY, może poza zwykłym orientowato-citizenowatym automatem, wyglądają IMO tandetnie i tyle.
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2010-10-15, 20:18, w całości zmieniany 1 raz