Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#1 Wysłany: 2010-10-15, 14:12 TAO INTERNATIONAL 046WD
Dziś przyszedł ... Zegarek jest przeznaczony do "małego zmodowania", ze względu na nieszczęsną "7" na tarczy.
Dane ze strony sklepu:
1. Stainless steel case,white dial with second dial at 9;
2. High quality scratch resistant glass (included back exhibition window),blue S/S hands;
3. Exhibition back covering through which you can see the inside 6497 mechanical movement.
4. 17 jewels silver Mechanical 6497 movement with "swan's neck" regulator,21600vph ,power reserve 42hr ; powered by being rotated the crown.
5. WR 100FT ;
6. 43mm(diameter excluding crown) 10.5mm(thickness). 22mm strap (nawet całkiem, całkiem..)
Zawieszka, papiery, pudło - jest . Czyli nie podrupka . Kupiony TUTAJ za $70 z szyppingiem. Jako bonus sklep dorzucił kupon o wartości $5 na następne zakupy.
Mechanizm:
Nieszczęsna 7-ka (choć ... szczegóły na dole postu)
Całość:
Koronka i bok koperty:
Drugi boczek:
Na ręku:
W katalogu Chronos Top Class znalazłem zegarek Chronoswiss model Kairos, który był prawdopodobnie częściowo inspiracją dla tego Tao. Zwróćcie uwagę, proszę, na 7-kę na tarczy (zegarek za 2950€)
Pierwsze wrażenia: miodzio. Za $70 dostajemy starannie wykonany zegarek, z ładnym mechanizmem, pięknymi wskazówkami, troszkę ciężko odciągającą się koronką, wyglądający prawie jak Chronoswiss (choć "prawie" robi tu wielką różnicę" ) Gdyby nie napis "Germany" na dole tarczy i nieszczęsna "7" - byłby ideał.
Jak wspomniałem na wstępie - zegarek będzie miał zmienioną tarczę. Prawdopodobnie skończy się na dorobieniu nowej u Głowackich. Koszt tarczy przekroczy koszt całego zegarka . Choć, być może, uda się Głowackim poprawić tą 7-kę i do zmodowania kupię kolejny. Docelowo chciałbym mieć białą tarczę z rzymskimi, niebieskimi indeksami, bez żadnych bazgrołów.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-10-15, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#3 Wysłany: 2010-10-15, 14:46
Szkoda mi tej tarczy strasznie, bo wygląda imo pięknie. Będziemy próbować prostować 7-kę.
Jak się nie da - trudno. I tak w poniedziałek wyleci do mnie drugi
.Jestem ciekawy kto by dostrzegł na ręce,że z ta nieszczęsna 7 jest coś nie tak
Ja to widzę
Jeśli mogę pomóc to za friko mogę przyjąć na siebie brzemię noszenia tak ładnego zegareczka z fantazyjnym indeksem 7 i mogę dodać,że w ramach nałożonego na mnie brzemienia będę go nosił 7 razy w tygodniu po 7 godzin przez 7 miesięcy i 7 lat chyba,że go do tego czasu szlak albo 7 trafi
Ostatnio zmieniony przez Mavok 2010-10-15, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35110 Skąd: Polska Pd. B
#12 Wysłany: 2010-10-15, 15:30
Pozwole sobie miec inne zdanie - kancer jest kancer i moze zwiekszyc wartosc przedmiotu (chyba, ze jest go tyle ile obywateli CN na powierzchni glowki od szpilki )
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64