#1 Wysłany: 2017-08-18, 19:09 Rozmiar tarczy a większa koperta
Mam tarczę która ma jakieś 31,5mm średnicy, koperta za to ma strasznie szeroko pod szkłem, jakieś 32-33mm. Tarcza będzie za mała więc wpadnie pod szkło. Da się to jakoś estetycznie upchnąć (jakiś dodatkowy pierścień w kopertę) by nie zostawiać szpary?
Pierścień pod albo nad tarczę i tak muszę dodać żeby ustawić koronkę na odpowiedniej wysokości (koperta jest pod nieco wyższy mechanizm)
Ostatnio zmieniony przez carpetmonster 2017-08-18, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 2017-08-18, 20:13
jesli tarcza przykrywa caly mechanizm, to mozesz np. pierscien centrujacy maznac na czarno i bedzie sluzyl jako tlo. Pol mm bedzie ledwo widoczne, biorac pod uwage znieksztalcenie powodowane przez szklo.
Jak masz miejsce, moze sprobowac zalozyc nie pierscien, a jakby dodatkowa tarcze pod tarcze wlasciwa, tylko nie wiem, czy tubusy pod wskazowki wtedy wyjda na dobrej wysokosci.
Tarcza jest jasna, biała lekko mieniąca się srebrno. Musiałbym na jakiś biały kolor mazać ale i tak ciemna szpara będzie się rzucać w oczy.
Ewentualnie wytoczyć pierścień który miałby wgłębienie w rozmiarze tarczy. k\Krawędź byłaby równo z tarczą. Tylko nie mam pojęcia gdzie szukać kogoś kto mógłby coś takiego zrobić.
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#5 Wysłany: 2017-08-19, 08:45
Albo poszukać pierścienia maskującego w rodzaju wewnętrznego pierścienia rozpierającego szkło w ruskiej Amfibii.
Zdarzają się takie nawet w najtańszych kwarcach pełniąc rolę maskująco-ozdobną.
Trzeba tylko dobrać średnicę
_________________ The future will start tomorrow, not today.