Hmm pomysł ciekawy, w dobrym miejscu zrobiona dziura i to że kolor daty inny niż tarczy nawet nie gryzie w oczy. Otwór tylko delikatnie krzywy- osobiśce mi by to przeszkadzało za bardzo .
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 10 Mar 2014 Posty: 199 Skąd: Oberschlesien
#18 Wysłany: 2017-07-08, 12:56
Otwór jest wycentrowany względem cyfr daty. Niestety nie jest to idelnie w środku pomiedzy indeksami 4 i 5 godziny. Myślałem o tym wcześniej i trzeba się było z tym pogodzić.
Idealnym rozwiązaniem byłoby przesunięcie koronki w okolice 4 godziny.
To uczyniłoby ten zegarek jeszcze doskonalszym -> koronka przestałaby haratać nadgarstek...
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#19 Wysłany: 2017-07-08, 13:13
Fajne i praktyczne, data to fajny dodatek - dużo można się dowiedzieć jak się ma chęć i imperatyw badacza Ja na ten przykład się zawiodłem, po otwarciu Foki, w celu regulacji - bo robiła z 15 sekund na dobę, i że obiecany na zamachu grawer GG nie istnieje i
a miał być ...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6938 Skąd: 3City
#20 Wysłany: 2017-07-09, 01:17
jarx napisał/a:
Otwór jest wycentrowany względem cyfr daty. Niestety nie jest to idelnie w środku pomiedzy indeksami 4 i 5 godziny. Myślałem o tym wcześniej i trzeba się było z tym pogodzić.
[...]
kurde, miejsca postrzału się nie wybiera... Się nie czepiaj, fajnie jest.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 10 Mar 2014 Posty: 199 Skąd: Oberschlesien
#24 Wysłany: 2017-07-13, 20:04
Możnaby pomyśleć Teraz wygląda elegancko. Jak konsultowałem sprawe pare lat temu ze Starszym Panem to mieliśmy duże obawy że podczas wiercenia pójdzie odprysk, ale wyszło przyzwoicie. Na razie zostawiam z ewentualną podmianą pierścienia daty na czarny.
Jacek. sugerował zmiane koronki, ale moim zdaniem szkoda zmieniać na niegrawerowaną.
_________________ Jarek
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#25 Wysłany: 2017-07-14, 08:03
Thomas666 napisał/a:
tak po przemyśleniu, jakby tak okno daty delikatnie jeszcze poharatać na krawędziach?
Pfuj, jakieś zamorskie falloutowe ciągoty. Tylko czekać, aż który zaproponuje otforek f kakałko, albo co...
jarx napisał/a:
Jacek. sugerował zmiane koronki, ale moim zdaniem szkoda zmieniać na niegrawerowaną.
Oj tam, zaledwie bawiłem się taką myślą
G.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6938 Skąd: 3City
#28 Wysłany: 2017-07-14, 22:26
jarx, nie wiedziałem o tych wyrzutniach, choć za małolata skleiłem sobie nawet model kartonowy z "MM" Nadal wydaje mi się, że poszarpana data mogłaby być ciekawym motywem...
_________________ Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.