Spinnerosie - założenie było takie, że jedna fotka jednego melepety w jednej porze roku. Jeśli przykładowo ktoś wysłał dwie na jedną porę roku to musieliśmy wybrać jedną z nich. Dodatkowo lato było baaaaardzo mocno obsadzone, a w jesieni i wiośnie był deficyt. To tyle z punktu widzenia technicznego, bo co do gustu się nie wypowiadam. Gust jest jak d...upa: każdy ma swój.
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
Blaz [Usunięty]
#94 Wysłany: 2010-10-13, 09:16
Wiesz Melepeto jedna... Pierwsze koty za płoty. To był nasz pierwszy konkurs, czegoś się nauczyliśmy, za drugim będzie lepiej. Moje wnioski na przyszłość są takie: w gronie żuri powinien być jakiś bardziej znający się na fotografii, choć to by oznaczało, że nie może wysyłać zdjęć do konkursu, więc nie wiem kto się na to zgodzi. Drugi wniosek: kumotry będą robili na drugi raz zdjęcia już z myślą o konkursie kalendarzowym.
Pisar: kalendarz ukaże się przed końcem roku z pewnością. Będziemy informowali na bieżąco o postępach prac.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2010-10-13, 09:17, w całości zmieniany 1 raz
Dokładnie
Generalnie samą koncepcję konkursu - czyli że każdy wysyła po 1 zdjeciu na każdą porę roku - jest dobra i umożliwia maksymalnej liczbie łotrów brać udział w konkursie
Trzeba po prostu się szykować na 2011
Teraz trzeba znaleźć jakiegoś sensowngo wykonawcę
Jak zrobiłem wstępne rozpoznanie - to wołają od 20 do 40 zł za kalendarz. Czy ktoś z nas nie pracuje aby w takiej branży, albo pokrewnej ?
Skoro wybiegamy myślami już do kolejnego kalendarza mam wniosek
Nie dowiązujmy się do rozwiązań sztampowych, że zimą w kalendarzu musi być zdjęcie ze śniegiem itd.
Ja z dużą przyjemnością latem podczas upałów widziałby zdjęcie zegarka zakopanego w śniegu, z kolei w długie zimowe wieczory chętnie spojrzałbym na zdjęcie zegarka w tropikach
I pomysł Blaza o uczestnictwie w pracach Komisji doświadczonego amatora fotografii uważam za słuszny.
Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#97 Wysłany: 2010-10-13, 10:52
Spinner napisał/a:
Zastanawiam sie tylko co te dwie madafaki piły na spotkaniu szanownej komisji
Nic nie pili bo się nawet nie spotkali , wszystko odbyło się drogą majlową .
Następnym razem komisja weźmie po wgląd techniczne i manualne umiejętności kumotrów , więc jak Spinner przyślesz średnią fotką to wiesz.. co i gdzie ona wyląduje
Zastanawiam sie tylko co te dwie madafaki piły na spotkaniu szanownej komisji
Nic nie pili bo się nawet nie spotkali , wszystko odbyło się drogą majlową .
Następnym razem komisja weźmie po wgląd techniczne i manualne umiejętności kumotrów , więc jak Spinner przyślesz średnią fotką to wiesz.. co i gdzie ona wyląduje
Chyba czas aby Spinner usciskał Rudolfa za tydzień z okładem..