Mam takowego G-shock'a. Wczoraj z ebaya przyjechał.
Do tego nie dla mnie.
I niby moduł zachowuje się tak jak powinien ale mnie coś w nim do końca nie pasuje.
Trochę tarcza i bezel nie do końca są takie jak na zdjęciach oryginału.
Poniżej moje zdjęcia:
_________________ Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
Ostatnio zmieniony przez agaron 2016-12-06, 16:27, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#2 Wysłany: 2016-12-06, 16:07
A co konkretnie Ci w nim nie gra???
Patrząc na zdjęcia z w sieci wygląda że jest O.K. moduł się zgadza, optycznie też jakoś szczególnie różnicy nie widzę, może poza tym że indeksy 3,6,9,12 w sieci wyglądają jakby te "plamki" w środku indeksów były czarne a u Ciebie są błyszczące stalowe - ale to pewnie kwestia światła...
Pies czy kot?: kot Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 12 Sty 2012 Posty: 5339 Skąd: Podkarpacie
#3 Wysłany: 2016-12-06, 16:17
No właśnie te indeksy.
I:
- zakończenie strzałki na wskazówce prędkości
- te kropki wokół tarczy prędkości, bo na zdjęciach one wyglądają, że nie są naniesione ale jakby tłoczone,
- napis Over,
- mocowanie wskazówek godzinowych,
- ring na tarczy też jest trochę inny,
- przyciski i te osłonki wokół nich,
- osłonka na śrubkę z boku koperty3
_________________ Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#6 Wysłany: 2016-12-06, 18:25
W/g mnie też wygląda na oryginalny, te różnice które wymieniłeś są delikatne i po części mogą wynikać z jakichś różnych serii albo "fabryk" z których "wypłynęły" zegarki. Trochę bez sensu byłoby robienie podróbki opartej na module oryginalnej...
Edit:
Im dłużej się przyglądam tym dziwniej to wygląda - śrubki na deklu na 100% nie są "g-shock'owe"
śrubka na boku bezela też jest jakaś podejrzana...
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2016-12-06, 19:59, w całości zmieniany 2 razy
bo to jest podróbka, wypełnienie indeksów 3/6/9 a raczej brak tego wypełnienia, śrubki dekla, te boczne śrubki tez jakieś inne niz w oryginalnym i powinny byc głebiej osadzone no i sam materiał/struktura koperty jest inna zupełnie niz w ori