W końcu znalazłm co za serducho napędza tego "potwora".
Śmieszne ...
W środku na 99% siedzi automatyczny mechanizm z Hanzou o nazwie Xihu - jest to modyfikacja ich własnego mechanizmu damskiego uzupełnionego o moduł automatu. Nie mogę znaleźć zdjęć, ale widziałem to "cudo" wmontowano w dawną produkcje Jualong - śmiesznie to wyglądało jak męska Czajka mniej-więcej...
Witam
Mając już dość kwarcy postanowiłem kupić coś mechanicznego. Jako, że często kupuję na DX wybór padł na oferowaną tam slavę z chińskim rodowodem, która jak na budżetowca ma tam całkiem dobre opinie. Tarcza wykonana całkiem estetycznie, napisy równe i ostre.
Mechanizm i tu prośba o identyfikację to najprawdopodobniej klon DG28.
Po sprężyką naciągu jest jakiś numer jego część to 193110
Dokładność chodu +6s do +7s/24h.
Jak za cenę poniżej 30$ to jestem zadowolony.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1796 Skąd: Poznań
#38 Wysłany: 2010-09-27, 09:08
gratuluję nabytku.
ja nie lubie chrono-kalendarzy, ale to nie ja bede nosił
Tobie sie podoba i oto chodzi! niech sie nosi
ten Parnis chronometr bardzo fajnie się prezentuje... sam się zastanawiałem nad nim. Jest to inna wersja kolorystyczna dobrze już znanego na forum chronometra. Na bank bedzieszpanzadowolony
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#39 Wysłany: 2010-09-27, 09:18
Tak to z pewnoscią mechanizm oparty na Miyocie , a zegareczek niech się nosi. Jak Kupisz Parniego z czarną tarczą i srebrnymi totalizatorami to będziesz chyba pierwszy na forum.
Tak to z pewnoscią mechanizm oparty na Miyocie , a zegareczek niech się nosi. Jak Kupisz Parniego z czarną tarczą i srebrnymi totalizatorami to będziesz chyba pierwszy na forum.
Raczej tak, sam się na niego namierzałem, a skończyło się na białym...
Jak na razie nikt się nie chwalił czarnym, ze srebrnymi subtarczami
Raczej tak, sam się na niego namierzałem, a skończyło się na białym...
Jak na razie nikt się nie chwalił czarnym, ze srebrnymi subtarczami
a bo tak jakoś wygląda jak zza krzaka, pewnie dlatego.