Wprawdzie ten zegarek kupiłem oczami i malo o nim wiem
koperta o średnicy ok. 40mm bez koronek i grubości 10-11 mm, w uszach 20 mm
dla mnie ideał jeśli chodzi o gabaryty, ksztalt koperty, wagę, szerokość paska
oryginalny pasek, skórzany, dobrej jakości, prawdopodobnie Hirsch z zapieciem branzoletowym, z zabezpieczeniem.
lekko wypukłe szkiełko mineralne
WR 3atm
trzy koronki
lewa górna - obsługuje wewnetrzny pierscień ze strefami czasowymi
prawa górna - naciąg spreżyny alarmu (12-15 sekund dość ostrego, dźwięcznego dzwonka)
prawa dolna - naciąg sprężyny głównej i ustawianie wskazówek
luma na cyfrach przy indeksach i na wskazówkach godzinowej i minutowej - swieci delikatnie ale długo.
wewnatrz mechanizm 2612 z alarmem, 18 kamieni.
i kilka fotek
na wprost
prawy profil
lewy profil
podwójna koronka
świecimy
dekielek
limitacja
no i świetny pasek
_________________ kirowskije, deluksiak, wostok, wiosenna slawa, WM, traveler, parnis, cyma, crawford, omega i jeszcze kilka
Ostatnio zmieniony przez GrzesKowal 2011-09-21, 15:10, w całości zmieniany 4 razy
z niedociągnięć jakie zauważyłem
obecność czegoś jak brokat na wewnętrznej stronie szkielka i na tarczy - prawdopodobie z indeksów
koronka od wewnetrznego pierścienia nie ma blokady i w trakcie noszenia przesuwa się
_________________ kirowskije, deluksiak, wostok, wiosenna slawa, WM, traveler, parnis, cyma, crawford, omega i jeszcze kilka
z niedociągnięć jakie zauważyłem
obecność czegoś jak brokat na wewnętrznej stronie szkielka i na tarczy - prawdopodobie z indeksów
koronka od wewnetrznego pierścienia nie ma blokady i w trakcie noszenia przesuwa się
Eee tam nie znasz się
świetny zegarek i tyle... gratuluję! niech się nosi
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#10 Wysłany: 2010-09-24, 23:11
Noooo.... fajny styl, zacne fotki - gratulki
just.wojtek [Usunięty]
#11 Wysłany: 2010-09-24, 23:54
mnie sie tez noworuskie nie podobaja, ale ten- super! 3 koronki- marzenie...
a do tego pudełka to i cygaro by może upchnął!
żeby tylko ten zegar był większy...