Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 3992 Skąd: inąd
#1 Wysłany: 2010-09-21, 18:15 Omega Fake na twardo
Zgodnie z zapowiedziami poszedłem śladami ojca Alamo i postanowiłem przetestować fejka Omegi, którego dostałem wraz z woreczkiem zegarkowego złomu od kolegi.
Podobnie jak Alamo zacząłem od głębokiego zamrożenia. W tym celu wsadziłem do plastikowego pojemniczka z wodą i na blisko dobę umieściłem fejka w zamrażarce.
Po wyjęciu wyglądał tak:
Postanowiłem go rozmrozić. W tym celu wrzuciłem fejka do garnka a garnek ustawiłem na gazie
Po rozmrożeniu na chwilkę wyciągnąłem fejka z kąpieli by udokumentować fakt, że zamrożenie i szybkie rozmrożenie nie zrobiło na nim większego wrażenia i dalej chodził w najlepsze
Po chwili fejk trafił do dalszej kąpieli. Tuż przed zagotowaniem zaczął puszczać bąbelki z okolic koronki.
Gotowanie trwało około 10 min (fejk na twardo)
Po wyjęciu okazało się, że jest wodoszczelny. Tzn. wpuszcza wodę ale jej nie wypuszcza
Z racji tego, że skubany nie chciał ruszyć zaplanowane na dzień dzisiejszy testy samochodowe polegające na rozjechaniu fejka przez około 1,5tonowy samochód odłożyłem na inny dzień.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 1929 Skąd: Warszawa
#13 Wysłany: 2010-09-21, 22:34
Jakos mnie temat nie ubawił. Zamroźcie i ugotujcie dla porównania oryginalną Constellation, potem ją zrzuccie z wieżowca na beton, nagrzejcie palnikiem do czerwoności i rozjedźcie walcem. I sprawdźcie czy potem jest w lepszej kondycji niz ten chiński fake.
Co, nie ma chętnych? Szkoda...
Zachowujecie się czasem jak kizimiziowi krzyżowcy tępiący podróby ogniem i mieczem, i walcujący je publicznie.
Podróba to podróba- wiadomo- nigdy nie dorówna oryginałowi, ale takie jej testy po mojemu niczemu nie służą, a podniecanie się, że wodę o temperaturze 100 stopni wciągnęła do środka to rzeczywiście coś niesamowitego.
Oryginał w 100 stopniach hulałby sobie radośnie i dobrze się czuł.
Następny post pewnie będzie o tym, że po 10tym uderzeniu 10cio kilowym młotem jej wysokośc zmniejszyła się o 7/8, oraz że przestała pokazywac aktualny czas.