#1 Wysłany: 2010-09-19, 17:28 Garniturowy Wostok na 2209
Garniturowców takich, jak ten, mógłbym mieć setki - uwielbiam ten design.
Nabyłem go w zasadzie w stanie takim, jak widać. Jedynie szkiełko było do wypolerowania, bo jego nietypowy kształt uniemożliwiał wymianę na takie samo. Wyszło prawie dobrze, musiałbym się jeszcze przyłożyć
Zegarek napędza ulubiony werk garniturowców - 2209. Ten egzemplarz posiada wybite logo Wostoka na mostku. Całość osadzona w trzyczęściowej kopercie, szczęśliwie dla mnie bez uszkodzeń i ubytków. Koronka oryginalna. Co ciekawe, na deklu wybity kaliber mechanizmu.
Nie dawałem go do regulacji, więc zobaczymy, jak z dokładnością.
A przy okazji stwierdziłem, że to 20-ty Wostok w kolekcji
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Bardzo ładne te garniturowe Wostoki jeszcze nie mam żadnego na 2209
Wujku crayzee to u was tam dużo "Wschodów" ja mam obecnie nie licząc komadnirów i Amfibi może ze 4
CornCobbMan Właściciel Pola Ryżowego porwany obłędem...
Szymku, na pociechę powiem Ci, że w kwestii Komandirów i Amfibii jestem kompletnie zaniedbany - muszę dopieścić tę cześć kolekcji, a niestety moje źródła nie dysponują tym asortymentem
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Jeden dziadek specjalizował się u nas w garniturowych radzieckich ale go już nie widuję , a jeśli chodzi o Komandiry współczesne w brud , a te starsze na prawie 2 lata kariery może z 10 widziałem kiedyś jeden moneciarz miał chyba z 5 ale zapewne sprzedał bo ostatnio jednego tylko miał
crayzee mam takiego samego w fajnym stanie tylko nie mam tej ramki na której mocowane jest szkiełko Piękny zegarek. Piękna płaska koperta i uroczy mały dekielek