Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11600 Skąd: Łódź
#76 Wysłany: 2015-12-19, 22:33
thomaskay, nikt się mniej nie postara ale to trochę dłużej potrwa i jest z ryzykiem, jak zawsze było
Osatnimi dniami kupował Kolega Citka i wszystko poszło cacy ale prawie 4 tygodnie zeszło
A z dopłatą w tydzień dojdzie i jak masz słabe serce to proponuję taką wysyłkę
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......
Coś kliknąłem, ale z opcją darmowej wysyłki. Sugerujecie im wprost zadeklarowanie niskiej wartości czy jakoś inaczej to napisać żeby zrozumieli że mam nadzieję na darmowe tax free
Zakup za 150$ więc bez sensu dopłacać 25$ za tax free - liczę na farta
Ja się pochwalę. Kupiłem Orient SET0T002S0 za 171$. Zakup był 3 lutego, doszedł 17 lutego, biorąc pod uwagę że po drodze trafiłem akurat na chiński nowy rok, który oni świętują chyba z tydzień, to doszedł bardzo szybko. Wziąłem darmową wysyłkę bez pudełka, szczęście dopisało i vat mnie ominął. W opcjach wysyłki jest napisane że sprzedawca wie o co chodzi i sam zaznacza gift i 35$, choć nic nie gwarantuje. Koperta była niepozorna, jak przy innych drobnych chińskich zakupach i to też na pewno ma znaczenie. Ogólnie z zegarka i ze sprzedawcy jestem bardzo zadowolony
Ostatnio zmieniony przez kamill2001 2016-02-17, 18:08, w całości zmieniany 2 razy
Fakt, te przesyłki są niepozorne ale ja osobiście nie wyobrażam sobie samemu wysłać tak do Kogoś zegarek
Mniemam że masz na myśli sposób zabezpieczenia przesyłki. Owszem nie było najwyższych lotów, ale tylko z uwzględnieniem że Chińczycy w tej sztuce są wysoce wyspecjalizowani
Czyli jak kolega wyżej wspomniał, firmowy woreczek z materiału, całość owinięta w folię bąbelkową i włożona do koperty bąbelkowej. Jeśli tylko nie przytrafi nam się jakiś pechowy przypadek typu ktoś na to stanie nogą albo rzuci z całej siły, to nie powinno się nic stać. Choć też zwykłe tanie paski z aliexpress miałem czasem w wąskim twardym plastikowym opakowaniu, albo w styropianie, więc na pewno można dużo lepiej taki zegarek zabezpieczyć bez sprawiania wrażenia że coś wartościowego jest w środku.
Ostatnio zmieniony przez kamill2001 2016-02-18, 16:26, w całości zmieniany 1 raz