Ogólnie zegarek super. Najładniejszy jak do tej pory
Ma jednak wadę. IMHO mocowanie na teleskopach jest do wuja nie podobne.
Batory mi się wypiął raz - myślałem , że to przypadek. Nawigator już dwa razy....
Takie mocowanie jest dobre dla małych dziewczynek albo kolekcjonerów nacierających się zegarkami . W normalnym , aktywnym użytkowaniu jest do dupy. Można go łatwo zgubić jadąc krosem czy agresywnie płynąc żaglówką. Wszystko OK oprócz teleskopów.
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2016-01-25, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
Szymon [Usunięty]
#393 Wysłany: 2016-02-01, 16:54
Eustachy napisał/a:
Nie powinno być jakiejś blokady albo klików ???
Klików to na pewno nie.
Widziałem gdzieś hyba rozwiązanie z zakręcaną koronką od pierscienia obrotowego.
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#394 Wysłany: 2016-02-01, 19:41
Szymon napisał/a:
Widziałem gdzieś hyba rozwiązanie z zakręcaną koronką od pierscienia obrotowego.
OS StarSeeker ma
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#396 Wysłany: 2016-02-03, 01:34
Odnośnie teleskopów to Otago mi raz glebnął o płytki prze pierwszym założeniu.
Co prawda chłopaki wymienili kopertę i potem problemów nie było ( nie pamietam czy zmieniałem teleskopy) ale coś chyba jest na rzeczy.
Może zbyt obłe koncówki teleskopów?
Teleskopy są za miękkie i szybko się poddają. Próbowałem zmiany pasków we wszystkich testowanych. Ja kupuję hirsh na allegro i fajnie i ciasno trzymają.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos