Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#1 Wysłany: 2010-09-11, 22:03 Zegarki do ktorych dorosliscie
Zastanawiam sie,czy tez macie tak,ze zegarki ktore bardzo wam sie nie podobaly z czasem zaczynaja wam sie podobac?Dam przyklad.Jeszcze pare miesiecy temu wybralbym pama Luminora od Radiomira o kazdej porze dnia i nocy.Dzisiaj?Uwazam Radiomira za jeden z najpiekniejszych zegarkow wszechczasow a Luminor srednio mi podchodzi.Podobnie bylo z AP Royal Oakami,Hublotami i Rolkami.
To jak Panowie i Panie?Czy marzycie/posiadacie dzis zegarek,ktory niegdys byl przez was znienawidzony?(-;
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Ostatnio zmieniony przez Janek 2010-09-11, 22:05, w całości zmieniany 1 raz
głupio się przyznać, ale z początku sumo mi się nie podobało, a teraz od roku jestem zakochany
o Rolku to tu napiszę jak kupię - dojrzeć trzeba też finansowo
natomiast na marginesie nadal nie dorosłem do:
- Pamów w ogólności (homarka mam z przekory, prawie nie noszę)
- wszelkiego typu open heart/skeleton
Blaz [Usunięty]
#5 Wysłany: 2010-09-12, 10:25
Nie dorosłem i nie dorosnę do zestawu, w którym papier i pudełko jest ważniejsze od zegarka.
Dorosłem do tego, żeby mieć i śwajcara/niemca (z Glasfjutte na ten przykład ), i chińczyka. Dzięki temu forum, bo otwierają się nam tu oczy na KAŻDY zegarek.
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 816 Skąd: spod ciemnej gwiazdy
#15 Wysłany: 2010-09-12, 17:23
Na pewno dojrzałem do:
- noszenia zegarków Seiko, których kiedyś nie lubiłem (Monster - zwrot o 180 stopni)
- wskazówek typu cathedral hands oraz zegarków w stylu retro (np. Longines Spirit, Glycine Eugene Meylan)
- wypukłych szkiełek
- pełnych dekli