Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11670 Skąd: Łódź
#2125 Wysłany: 2015-12-20, 15:41
Pyk
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......
Maras68 [Usunięty]
#2126 Wysłany: 2015-12-20, 15:57
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-12-20, 16:01, w całości zmieniany 1 raz
Spam [Usunięty]
#2127 Wysłany: 2015-12-20, 16:04
...ty się Maras nie ciesz bo jakby nie WWII to byś dzisiaj tuszonki z surowej chabaniny wpitalał a centrum polskiego życia kulturalnego byłby pewnie Lwów a krakusy dalej by tylko po bramach stały
Ostatnio zmieniony przez Spam 2015-12-20, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#2128 Wysłany: 2015-12-20, 20:52
Spam napisał/a:
...ty się Maras nie ciesz bo jakby nie WWII to byś dzisiaj tuszonki z surowej chabaniny wpitalał
A teraz masz międlonkę z ryjów, skór i racic. Konserwa demokratyczna: ch... czy śniadaniowa, gulasz angielski, czy turystyczna
Cytat:
a centrum polskiego życia kulturalnego byłby pewnie Lwów a krakusy dalej by tylko po bramach stały
Totenhamony we Lwowie są przekonane, że tak właśnie jest. A w Krakatau po bramach tak wali szczynami, że nawet korniki z framug emigrują
.
_________________ "We offer best solutions in search of a problem"
Pies czy kot?: kot
#2129 Wysłany: 2015-12-20, 22:20
Będąc dzisiaj na wrocławskim targowisku nabyłem taki oto pasek skórzany produkcji niemieckiej za 10 złoty, stan jak nowy, pasek typowy dla zegarków wojskowych z wycięciem na koronkę, zapięcia są na zaginane blaszki. Myślę że rasowo prezentuje się z moją Doxą.
Pasek rzeczywiście ładnie się komponuje. Przynajmniej według współczesnego poczucia estetyki.
Ciekawa rzecz, ale na fotografiach z czasów wojny chyba jak nie występują wyłącznie, to przynajmniej zdecydowanie przeważają, paski bez podkładek. Sam jednak do moich wojennych często zakładam takie z podkładkami
Swoją drogą, już wspominałem - wartoby założyć poboczny temacik "Zegarki vintage na paskach/bransoletkach/dewizkach z epoki". Jak znajdę trochę czasu to sam w Święta spróbuję
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.