Pies czy kot?: kot Pomógł: 15 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 2120 Skąd: Gdańsk
#413 Wysłany: 2013-03-18, 11:32
Ja bym na siłę nie szukałbym angielskiego zamiennika na nazwę Żubr bo jest to nazwa własna i tyle. Jak ktoś obcojęzyczny będzie ciekawy co to jest żubr to wujek google mu podpowie.
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2013-03-18, 11:32, w całości zmieniany 1 raz
Ja bym na siłę nie szukałbym angielskiego zamiennika na nazwę Żubr bo jest to nazwa własna i tyle. Jak ktoś obcojęzyczny będzie ciekawy co to jest żubr to wujek google mu podpowie.
Zgadzam się, Foka to była Foka a nie żadne Seal czy inne.
Czas zacząć merytoryczną dyskusję o tym co można / należy zmienić w projekcie, żeby było jeszcze piękniej. Tu będziemy melepecić czy jakiś wątek dla zainteresowanych powstanie?
_________________ Segoy
Szymon [Usunięty]
#416 Wysłany: 2013-03-18, 11:38
Segoy napisał/a:
Tu będziemy melepecić czy jakiś wątek dla zainteresowanych powstanie?
Wydaje mi się, że zostanie stworzona grupa z tych co się na Seszele zrzucali i będzie osobny wątek. Tu można melepecić o wszystkim naokoło
Deco79 napisał/a:
Nikt nie mówi o zmianie nazwy zegarka! Czytamy ze zrozumieniem. Nazwa zostaje, chodzi o dodatkową informację w stylu:
Żubrówka - bison grass vodka.
Żubr - polish bison chronograph
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2013-03-18, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 15 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 2120 Skąd: Gdańsk
#419 Wysłany: 2013-03-18, 11:47
Szajmon napisał/a:
Nikt nie mówi o zmianie nazwy zegarka! Czytamy ze zrozumieniem. Nazwa zostaje, chodzi o dodatkową informację w stylu:
Żóbrówka - bison grass vodka.
Żóbr - polish bison chronograph
Dziwna praktyka, z która się nigdzie nie spotkałem.
Z tego co wiem Omega nie dała w Polce dodatkowej informacji, że moonwatch jest to księżycowy zegar a Longines przy wypuszczaniu legend diver, że jest to legendarny nurek.
Nazwa własna to nazwa własna Żubra to Żubr a nie jakiś bizon a Ryś to Ryś a nie jakiś przerośnięty dachowiec bez ogona.
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2013-03-18, 11:49, w całości zmieniany 1 raz
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#420 Wysłany: 2013-03-18, 11:50
imo jeden poważny kłopot dla inostranców to kropka nad "z" - część pewnie będzie szukać "zubr" a niemiaszki walić swojego umlałta
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.