Gdybym miał Pama to z pewnością bym nabył- nie jest kiczowata i chyba fajnie wykonana. Do innego zegarka, w sensie nie-Pama nic a nic nie pasuje. Jeśli ktoś chce uniwersalną, ciekawie wykonaną klamrę niekoniecznie do Pama to staruszkowa seria z monetami miażdży Ta ze szwami też była niezła.
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
Blaz [Usunięty]
#9 Wysłany: 2010-11-17, 10:03
Ja do klamr mam stosunek raczej utylitarny. Ma mi się podobać, ale przede wszystkim ma być wygodna w noszeniu. Dlatego nie mam np. żadnej klamry Pre-V, bo się źle zakładają.
Z tego mojego punktu widzenia powiedziałbym tak: ładna jest, ale czy wygodna w noszeniu?
Ja do klamr mam stosunek raczej utylitarny. Ma mi się podobać, ale przede wszystkim ma być wygodna w noszeniu.
To chyba to co nosisz to zaprzeczenie Twojej teorii : )
Jak założyłem Twój zegarek (fajny dodam) to wszystko było idealnie prócz tego ogromnego, za wielkiego czegoś w postaci klamry właśnie
#11 Wysłany: 2010-11-17, 11:17
A nie, bo wbrew pozorom klamry z prostym językiem, czyli gpf-buckle są bardzo wygodne. A do tego te, które wybrałem, są nie tylko wygodne, ale mi się podobają, a o to właśnie mi chodziło.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2010-11-17, 11:18, w całości zmieniany 1 raz
A nie, bo wbrew pozorom klamry z prostym językiem, czyli gpf-buckle są bardzo wygodne. A do tego te, które wybrałem, są nie tylko wygodne, ale mi się podobają, a o to właśnie mi chodziło.
Jak dla mnie ona była mega niewygodna przez swoją wielkość...zdecydowanie fajniejsza by była mniejsza.
No ale ważne, że tobie się podoba : )
#13 Wysłany: 2010-11-17, 12:10
Kwestia przyzwyczajenia. Praktycznie od początku swojej zegarkowej przygody noszę klamry szersze na bokach.
W praktyce zwracałbym uwagę na tą część, na której opiera się języczek klamry. Jeśli jest dobrze ta część wyprofilowana, to będzie leżeć na pasku i nie będzie odstawać, nawet jeśli jest szeroka. Przy tej klamrze mam wątpliwości czy tak jest. Ale i tak najważniejsze czy Ci się ta klamra Wywiad po prostu podoba.