Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Lut 2017 Posty: 1305 Skąd: Warszawa
#46 Wysłany: 2020-05-06, 15:58
Zenitha (tego pierwszego w poście Santino) uważałem za piękny zegarek dopóki nie zobaczyłem go na żywo... Czar prysł, za to na zdjęciach nadal mi się podoba
Pies czy kot?: pies Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5296 Skąd: Warszawa
#47 Wysłany: 2020-05-06, 16:21
Ten zenith tri-colore po objerzeniu na żywo nadal mi się podoba, tylko jest istotna jedna sprawa.
W między czasie jak robili zmiany tarczy (nakładanie się subtarcz zmieniali), to popsuli kopertę. W tym roku dopiero zaczęły pojawiać się znowu dobre koperty. Dotyczy to tylko modelu 38mm.
Dobry bezelik:
i zły:
[ Dodano: 2020-05-06, 16:22 ]
Niby "tylko" 1 mm ekstra, ale to całkowicie psuje kopertę.
[ Dodano: 2020-05-06, 17:47 ]
Tu zdjęcia z francuskiego forum:
vs
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 61 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35279 Skąd: Polska Pd. B
#48 Wysłany: 2020-05-06, 18:14
pisar napisał/a:
prezesso, myślę, że to jest dobry a nawet bardzo dobry temat do założenia na KMZ. Tylko nie jestem pewny czy Ty masz tam konto?
Czy mnie się wydaje, czy Ty próbujesz Piotrek (pisar) zasugerować, że tu nie ma z kim o poważnej horologii porozmawiać
Trochę mnie (bez urazy) zniesmaczają te Twoje wycieczki w stronę inaczej widzących sprawy hobby zegarkowego ... to tak przy okazji...
.
.
.
A co do wyboru - Piotrka prezesso - AP lub GP (też, jak Mariusz - ze wskazaniem na AP )
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
#49 Wysłany: 2020-05-06, 21:20
Pisar dziesieć lat na forum, zagalopował się
Tam mądrale som tu lepszy klimat
Szukamy dalej dla prezesso
- uniwersalny, na co dzień
- żaden wynalazek (żeby utrata na wartości tak nie bolała)
- mile widziany zintegrowany kajdan
- kręcą mnie nietypowe kształty ostatnio
- budżet 20kpln - 10.K euro (pewnie nie dam rady wewnętrznie tyle wydać na zegarek, ale kilka zegarków za tą kwotę mi się podobało, a co!)
- chętnie używka
prezesso, myślę, że to jest dobry a nawet bardzo dobry temat do założenia na KMZ. Tylko nie jestem pewny czy Ty masz tam konto?
Czy mnie się wydaje, czy Ty próbujesz Piotrek (pisar) zasugerować, że tu nie ma z kim o poważnej horologii porozmawiać
Trochę mnie (bez urazy) zniesmaczają te Twoje wycieczki w stronę inaczej widzących sprawy hobby zegarkowego ... to tak przy okazji...
.
.
.
A co do wyboru - Piotrka prezesso - AP lub GP (też, jak Mariusz - ze wskazaniem na AP )
Krzysiek, to Twoja mocna nadinterpretacja i niczego nie sugeruję. Tutaj jest z kim o takim zegarmistrzostwie porozmawiać i ludzie maja ogromną wiedzę. Sam jej otrzymałem mnóstwo przez te 10 lat. Ale tam jest po prostu więcej osób więc i większą pulę do wyboru tam będzie miał Piotrek. Nic więcej.
Co do wycieczek to mam tylko dwie:
1- od zawsze jestem przeciwny kradzieży (jakkolwiek rozumianej)
2- od dłuższego czasu jestem zwolennikiem mniej a bardziej "jakościowo"
Czy to zniesmacza?
Przy tym co tu niejednokrotnie czytam to jest mały pikuś Krzysiu
#51 Wysłany: 2020-05-06, 22:53
Dzień byłem w sklepie. Nie zdążyłam napisać ale wszystko co napisał machlo i pg22 o zenku to prawda. Słabo na żywo.
Plus to: jak można zrobić taki zwyczajny bok koperty? Ta polerka jak w jakiejś zwyczajnej davosie. I się rysuje od patrzenia
[ Dodano: 2020-05-06, 22:55 ]
[ Dodano: 2020-05-06, 22:59 ]
Z tym tytanem też czar prysl. Zegarek świetny. Ale materiał niestety nie dla mnie. Czułem się jak bez zegarka.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5296 Skąd: Warszawa
#52 Wysłany: 2020-05-06, 23:12
prezesso, zobacz sobie alpine eagle'a na żywo. Przed apo był w galerii mokotów w noble place. Nieco te indeksy rzymskie drażnią, ale ogólnie zacnie wykonany zegarek. Jest jeszcze taka wada, że w bransolecie brak półogniw, więc hit&miss z idealnym dopasowaniem. Z drugiej strony w AP też nie ma, ale ludziska cmokają z zachwytu.
Inzyniery bardzo spoko. Trzy-wskazówkowy jest na mojej wishliście od dawna. GS też ale tu bardzo zawężającym grupę odbiorców czynnikiem jest tarcza, bo nie każdemu będzie odpowiadać połączenie kolor+ faktura.
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13442 Skąd: Łódź
#59 Wysłany: 2020-05-07, 12:34
oj, kurde - im dłużej na to patrzę tym większego mam faworyta.
Ma to coś w sobie - właśnie to co mówisz, że nie każdemu podejdzie. Mnie na początku też - sam pisałem, że szkoda, że nie ma więcej kolorów.
Ale im dłużej to oglądam:
https://youtu.be/zujbAioxKRY