Odpowiedz do tematu
:
Zenitha (tego pierwszego w poście Santino) uważałem za piękny zegarek dopóki nie zobaczyłem go na żywo... Czar prysł, za to na zdjęciach nadal mi się podoba

:
Ten zenith tri-colore po objerzeniu na żywo nadal mi się podoba, tylko jest istotna jedna sprawa.
W między czasie jak robili zmiany tarczy (nakładanie się subtarcz zmieniali), to popsuli kopertę. W tym roku dopiero zaczęły pojawiać się znowu dobre koperty. Dotyczy to tylko modelu 38mm.
Dobry bezelik:
i zły:
[ Dodano: 2020-05-06, 16:22 ]
Niby "tylko" 1 mm ekstra, ale to całkowicie psuje kopertę.
[ Dodano: 2020-05-06, 17:47 ]
Tu zdjęcia z francuskiego forum:
vs

W między czasie jak robili zmiany tarczy (nakładanie się subtarcz zmieniali), to popsuli kopertę. W tym roku dopiero zaczęły pojawiać się znowu dobre koperty. Dotyczy to tylko modelu 38mm.
Dobry bezelik:

i zły:
[ Dodano: 2020-05-06, 16:22 ]
Niby "tylko" 1 mm ekstra, ale to całkowicie psuje kopertę.
[ Dodano: 2020-05-06, 17:47 ]
Tu zdjęcia z francuskiego forum:

vs

:
Czy mnie się wydaje, czy Ty próbujesz Piotrek (pisar) zasugerować, że tu nie ma z kim o poważnej horologii porozmawiać
Trochę mnie (bez urazy) zniesmaczają te Twoje wycieczki w stronę inaczej widzących sprawy hobby zegarkowego
... to tak przy okazji...
.
.
.
A co do wyboru - Piotrka prezesso - AP lub GP (też, jak Mariusz - ze wskazaniem na AP
)
pisar napisał/a: |
prezesso, myślę, że to jest dobry a nawet bardzo dobry temat do założenia na KMZ. Tylko nie jestem pewny czy Ty masz tam konto? |
Czy mnie się wydaje, czy Ty próbujesz Piotrek (pisar) zasugerować, że tu nie ma z kim o poważnej horologii porozmawiać

Trochę mnie (bez urazy) zniesmaczają te Twoje wycieczki w stronę inaczej widzących sprawy hobby zegarkowego

.
.
.
A co do wyboru - Piotrka prezesso - AP lub GP (też, jak Mariusz - ze wskazaniem na AP

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Pisar dziesieć lat na forum, zagalopował się
Tam mądrale som tu lepszy klimat
Szukamy dalej dla prezesso
- uniwersalny, na co dzień
- żaden wynalazek (żeby utrata na wartości tak nie bolała)
- mile widziany zintegrowany kajdan
- kręcą mnie nietypowe kształty ostatnio
- budżet 20kpln - 10.K euro (pewnie nie dam rady wewnętrznie tyle wydać na zegarek, ale kilka zegarków za tą kwotę mi się podobało, a co!)
- chętnie używka

Tam mądrale som tu lepszy klimat

Szukamy dalej dla prezesso
- uniwersalny, na co dzień
- żaden wynalazek (żeby utrata na wartości tak nie bolała)
- mile widziany zintegrowany kajdan
- kręcą mnie nietypowe kształty ostatnio
- budżet 20kpln - 10.K euro (pewnie nie dam rady wewnętrznie tyle wydać na zegarek, ale kilka zegarków za tą kwotę mi się podobało, a co!)
- chętnie używka

Czas jest moim sprzymierzeńcem.
:
Krzysiek, to Twoja mocna nadinterpretacja i niczego nie sugeruję. Tutaj jest z kim o takim zegarmistrzostwie porozmawiać i ludzie maja ogromną wiedzę. Sam jej otrzymałem mnóstwo przez te 10 lat. Ale tam jest po prostu więcej osób więc i większą pulę do wyboru tam będzie miał Piotrek. Nic więcej.
Co do wycieczek to mam tylko dwie:
1- od zawsze jestem przeciwny kradzieży (jakkolwiek rozumianej)
2- od dłuższego czasu jestem zwolennikiem mniej a bardziej "jakościowo"
Czy to zniesmacza?
Przy tym co tu niejednokrotnie czytam to jest mały pikuś Krzysiu
Fazi napisał/a: | ||
Czy mnie się wydaje, czy Ty próbujesz Piotrek (pisar) zasugerować, że tu nie ma z kim o poważnej horologii porozmawiać ![]() ![]() Trochę mnie (bez urazy) zniesmaczają te Twoje wycieczki w stronę inaczej widzących sprawy hobby zegarkowego ![]() . . . A co do wyboru - Piotrka prezesso - AP lub GP (też, jak Mariusz - ze wskazaniem na AP ![]() |
Krzysiek, to Twoja mocna nadinterpretacja i niczego nie sugeruję. Tutaj jest z kim o takim zegarmistrzostwie porozmawiać i ludzie maja ogromną wiedzę. Sam jej otrzymałem mnóstwo przez te 10 lat. Ale tam jest po prostu więcej osób więc i większą pulę do wyboru tam będzie miał Piotrek. Nic więcej.
Co do wycieczek to mam tylko dwie:
1- od zawsze jestem przeciwny kradzieży (jakkolwiek rozumianej)
2- od dłuższego czasu jestem zwolennikiem mniej a bardziej "jakościowo"
Czy to zniesmacza?
Przy tym co tu niejednokrotnie czytam to jest mały pikuś Krzysiu

"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Dzień byłem w sklepie. Nie zdążyłam napisać ale wszystko co napisał machlo i pg22 o zenku to prawda. Słabo na żywo.
Plus to: jak można zrobić taki zwyczajny bok koperty? Ta polerka jak w jakiejś zwyczajnej davosie. I się rysuje od patrzenia
[ Dodano: 2020-05-06, 22:55 ]
[ Dodano: 2020-05-06, 22:59 ]
Z tym tytanem też czar prysl. Zegarek świetny. Ale materiał niestety nie dla mnie. Czułem się jak bez zegarka.
Plus to: jak można zrobić taki zwyczajny bok koperty? Ta polerka jak w jakiejś zwyczajnej davosie. I się rysuje od patrzenia
[ Dodano: 2020-05-06, 22:55 ]

[ Dodano: 2020-05-06, 22:59 ]
Z tym tytanem też czar prysl. Zegarek świetny. Ale materiał niestety nie dla mnie. Czułem się jak bez zegarka.
Skate or die!
:
prezesso, zobacz sobie alpine eagle'a na żywo. Przed apo był w galerii mokotów w noble place. Nieco te indeksy rzymskie drażnią, ale ogólnie zacnie wykonany zegarek. Jest jeszcze taka wada, że w bransolecie brak półogniw, więc hit&miss z idealnym dopasowaniem. Z drugiej strony w AP też nie ma, ale ludziska cmokają z zachwytu.

:
Ostatnio zmieniony przez Goman 2020-05-06, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Może jaki SD ?
ew jak ma być niebanalnie to może taki ham dwustronny ?

ew jak ma być niebanalnie to może taki ham dwustronny ?

Ostatnio zmieniony przez Goman 2020-05-06, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2020-05-07, 00:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie cierpię jajowatych kopert.
Może jakaś wypasiona ananta?

Może jakaś wypasiona ananta?

Ostatnio zmieniony przez prezesso 2020-05-07, 00:53, w całości zmieniany 1 raz
Skate or die!
:
To już lepszy kierunek.
:
pisar - luz, nie było sprawy

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
kolejna tura tego co mi wpadło w oko w budżecie, z naciskiem na ostatniego - Tomek? znajdziesz coś?
no i ten:
szkoda, że tak mało kolorów...

no i ten:

szkoda, że tak mało kolorów...
Skate or die!
:
prezesso,
Inzyniery bardzo spoko. Trzy-wskazówkowy jest na mojej wishliście od dawna. GS też ale tu bardzo zawężającym grupę odbiorców czynnikiem jest tarcza, bo nie każdemu będzie odpowiadać połączenie kolor+ faktura.
Inzyniery bardzo spoko. Trzy-wskazówkowy jest na mojej wishliście od dawna. GS też ale tu bardzo zawężającym grupę odbiorców czynnikiem jest tarcza, bo nie każdemu będzie odpowiadać połączenie kolor+ faktura.
"It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
:
oj, kurde - im dłużej na to patrzę tym większego mam faworyta.
Ma to coś w sobie - właśnie to co mówisz, że nie każdemu podejdzie. Mnie na początku też - sam pisałem, że szkoda, że nie ma więcej kolorów.
Ale im dłużej to oglądam:
https://youtu.be/zujbAioxKRY
tym bardziej jestem napalony...
Ma to coś w sobie - właśnie to co mówisz, że nie każdemu podejdzie. Mnie na początku też - sam pisałem, że szkoda, że nie ma więcej kolorów.
Ale im dłużej to oglądam:
https://youtu.be/zujbAioxKRY
tym bardziej jestem napalony...
Skate or die!
:
Odpowiedz do tematu
prezesso,
On jest super. I na pewno mniej zachowawczy niż inżynier
On jest super. I na pewno mniej zachowawczy niż inżynier

"It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."