Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 6807 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2011-08-17, 07:18 Wkretaki i inne takie tam
Panowie,
Prosze was o rady i wskazowki dotyczace zakupu wkretakow. Czy moglibyscie mi wskazac jakies sprawdzone przez was, z cena, ktora nie spowoduje ze moje serduszko stanie?
Oprocz tego doradzcie gdzie i jaki przyrzad do zdejmowania wskazowek kupic, lupke, otwieracz do kopert...
Pamietajcie, jakosc za rozsadna cene
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-08-17, 07:19, w całości zmieniany 1 raz
#5 Wysłany: 2011-08-17, 07:45
ale czy wedlug was nie lepiej osobno cos pokupowac? bo np. wkretakow malo w tym zestawie, niektore rzeczy powiedzmy, ze niepotrzebne (nozyk mam, te kombinerki mam)
Chodzi mi o to czy wedlug was nie lepiej sobie kupic osobno tzn zestaw wkretakow, pencety, otwieracz itd. Czy to nie jest tak, ze do takiego zestawu jakies buble wkladaja? Np. to do skracania branzolet mam i musze przyznac ze to takim fajansem pachnie
Edytka:
Alamo, juz widze, ze wkretaczki osobno, a reszta zestawu wedlug was jest ok?
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-08-17, 07:47, w całości zmieniany 1 raz
Można, ale wyjdzie podobnie.
Ściągacz do wskazówek jako-taki - 4 dolce.
Otwieracz do kopert 10 dolców
Uchwyt - 7 dolców.
Wybijaków do pinów wogóle nie widziałem oddzielnie.
A toto niebieskie do skracania bransolet to jest jednorazowe w zasadzie
Tak, ten zestaw za 28 dolków jest git. Masz tam wszystko co potrzebne. Wkrętaki i szczypce dołożyłem na zapas, zresztą i tak będziesz musiał wkrętaki doszlifować bo nie widziałem jeszcze zestawu z wkrętakiem którym da się odkręcić śrubki blokujące nóżki tarczy w radzieckich werkach,o 2415 Poljota nawet nie mówiąc
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-08-17, 07:57, w całości zmieniany 1 raz
#10 Wysłany: 2011-08-17, 09:55
Sporo z tych rzeczy widac, ze z tych samych fabryk co w tych zestawach, ale plus niewatpliwie taki, ze moge to obejrzec na zywo bo hurtownia jest kilka minut drogi ode mnie
Minusem moga byc ceny, ale zwrocilem sie z prosba o zalozenie konta wiec popatrze co i jak
Kupiłem najtańszy zestaw jaki był na Allegro. Ze cztery lata temu. Z zestawu do dzisiaj używam nożyka, wybijaków z młoteczkiem, wkrętaków, klucza do kopert. W zasadzie wywaliłem te cążki badziewne, i rozwaliłem wyciskacz do pinów (ułamała się szpilka. IDę o zakład, że rozebrałem tym i złożyłem więcej zegarków, niż Karolewskiej to zrobi do końca życia. I jakoś mi nic nie "badzewi", pomijając fakt że część narzędzi trzeba dostosować. Ale to dotyczy też tych z Timepol - żeby odkręcić śrubki trzymające tarcze w niektórych werkach, końcówka śrubokrętu musi mieć szerokość 0.3 mm a klucz do kopert trzeba doszlifować, bo w niektóre dekle nie wejdzie.
Na wus też ciągną z dx-a. Pamiętam taki zabawny wątek, gdzie gość oświadczał kategorycznie, że kupił w Swiss Heaven, ale zdradziło go zdjęcie a'la czajniczek: w tle było pudełko z dx-a.