Pojawiło się już parę wątków związanych z przedrostkiem "Naj".
Wiemy jaka jest Najstarsza Pobieda i do kogo należy
Wiemy jaki jest Najbrzydzszy radziecki zegarek i też wiemy do kogo należy
Znamy Najmniejszy radziecki zegarek i tez wiemy do kogo należy
A czy wiecie ( bo ja chyba wiem ) jaki jest radziecki najmniejszy zegarek, mechanizm z małą sekundą???
Dla pierwszej osoby która odgadnie mała nagroda, niespodzianka. W niedzielę rozwiązanie zagadki, chyba że ktos odgadnie wczesniej
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#4 Wysłany: 2014-04-03, 08:57
Kometa,co wygrałem?
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#8 Wysłany: 2014-04-03, 19:10
Myślałem że konkurs potrwa trochę dłużej. Ale jakże mogłem tak przypuszczać jak pytanie skierowałem do takich fachowców i znawców radzieckich zegarków.
Odpowiedz już oczywiście padła.
Nie jest to ani Zwiezda ani czajka 1200 która niestety ale nie ma małej sekundy.
Zanim przedstawię zwycięzce pokaże ten najmniejszy radziecki zegarek z małą sekundą :
To oczywiście damska "Kometa ".
Średnica 1,9 mm. Mechanizm z Penzy 2002 na 16 kamieniach. Rzadki i ciekawy zegarek.
Wygrał oczywiście Buran. Nagroda bedzie oczywiście zegarek radziecki. Szczegóły ustalimy na PW. Już do Ciebie wysyłam zapytanie.