Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#1 Wysłany: 2011-08-29, 17:32 Vintage Pilot
Ponizej przedstawiam mojego vintage pilota - zegarek zrobiony z tego co znalazlem w swojej szufladzie dobroci aka. czesci zegarkowych
-Koperta pasowkowa z cynkalu, z aluminiowym ringiem od szkielka.Przejechana papierem sciernym i troche porzucana o plyty chodnikowe w ogrodzie ( )
-Pozolkle szkielko celluloidowe
-Tarcza Rouhelena
-Wskazowki rouhelena (relumowane przeze mnie, troche pogiete dla efektu)
-mechanizm Unitas 6497
Jedynym problemem jest walek, ktorego jeszcze nie skrocilem.Zlozenie zegarka zajelo mi godzinke
Jak tylko sie dokopie to zmienie werk na cyme z epoki.
Focisze:
Co sadzi brac zegarkowa?
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#13 Wysłany: 2011-08-30, 00:13
bow napisał/a:
Więcej o pracach kopertowych proszę, widzi mi się ten efekt
Wzialem stara koperte od pasowki z CynkAlu z aluminiowym ringiem i stalowym deklem (pozolkle szkielko celluloidowe w komplecie), tak na oko z lat 30-40.Przejechalem papierem, porzucalem pare razy o plytki chodnikowe w ogrodzie,znowu przejechalem i gitara
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "