#1 Wysłany: 2011-07-30, 20:40 Jak używać szmatki capecod?
Nie wiedziałem gdzie wrzucić to daję tutaj.
Otóż kupiłem sobie magiczne ściereczki capecod, które dużo osób zachwalało
I mam problem bo nie wie jak się tego używa, tzn.poleruję powierzchnię i rysy w ogóle nie znikają, a na dodatek tworzą się smugi z tego środka, którym nasączona jest ściereczka
Mógłby ktoś opisać jak to należy robić?
Będę bardzo wdzięczny.
Tu masz co prawdę polerkę szkła , ale na zdjęciach widać też przygotowanie do polerki koperty KLIK
Polerka szkła od koperty różni się tylko materiałem wykańczającym do szkiełek tlenek ceru a do stali pasta polerska np Tempo lub Autosol
W jakieś tam magiczne ściereczki to ja nie wierze
Czino [Usunięty]
#9 Wysłany: 2011-07-30, 22:26
Dzięki Szymku
Jutro obejrzę bo dzisiaj już głowy nie mam...
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#10 Wysłany: 2011-07-30, 22:27
A tak serio: Nie wiem co to za cudo z dorsza, te szmatki, ale zasady polerowania ręczbnego są niewzruszone:
1) trzeć długimi, okrągłymi ruchami,
2) dociskać lekko, tylko tak, by czuć że powierzchnia przedmiotu hamuje szmatkę
3) nie polerować długo pod jednym kątem
J.
PS: jako szczawik musiałem sam wiórkować (kto to pamięta?), pastować i froterować swoją podłogę, więc wiem co piszę
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-07-30, 22:31, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 3763 Skąd: Poznań
#11 Wysłany: 2011-07-30, 22:33
Cape code jest w zasadzie do mikrorysek i tu się sprawdza super. Po polerce wyczyścić wszystko szmatką, nie myć. Szmatka może btć na maksa brudna, a i tak działa. Ja od czasu do czasu daję na nią kilka kropel oleju roślinnego i szmatka jest jak nowa, choć wygląda na mega wykończoną.
I jeszcze uwaga - przy paskach, nie handmadowych uważać z polerką, najlepiej zdjać pasek - może się pobrudzić
_________________ hrg.pl
Czino [Usunięty]
#12 Wysłany: 2011-07-30, 22:34
Dobra popróbuję jeszcze raz tym CC, a nóż mi wyjdzie