Oris BC3
Odpowiedz do tematu

Blaz
[Usunięty]
: Oris BC3
W zasadzie nie wiem co powiedzieć... Mam wrażenie, że to mi się śni. Marzyłem o tym zegarku, ale zwyczajnie nie było go na mnie stać. To znaczy mógłbym odłożyć na niego gotówkę, ale nie lubię odkładania na hobby.

W zasadzie do dziś ręce mi się trzęsą, bo to była niesamowita okazja. Mogę więc dziś powiedzieć: LATAJ LOTEM! :mrgreen:

Chcę tu sobie zamieszczać zdjęcia tego Orisa. Lepsze, gorsze. Pewnie gorsze. :mrgreen:

Zegarek mnie ujął swoją prostotą, która jest prostotą tylko na pierwszy rzut oka. Piękna koperta z wieloma smaczkami. Tarcza, która niby jest klasyczna, a jest świeża. Ergonomiczne i masywne, wręcz muskularne uszy. No i ta koronka, a w zasadzie korona! :shock: :mrgreen:

:
Eeeeee noooooow w dzień jakiś taki ładniejszy się zrobił

Ostatnio zmieniony przez Svedos 2011-12-14, 12:23, w całości zmieniany 1 raz
:
No ładny, ładny. Ale żeby taki szał zaraz ... :twisted:
A poważnie - nosiłbym :)

Ostatnio zmieniony przez shi_ra 2011-12-14, 12:22, w całości zmieniany 1 raz
:
Blaz napisał/a:
nie było go na mnie stać

No i widzisz - to i kłalicie się poszczęściło, że w końcu ma swojego upragnionego właściciela! :twisted:

Ten Oris trochę nie moja bajka, ale serce mi się raduje, że czytam takie szczere przejawy szczęścia ze spełnionego marzenia. Cieszę się Twoją radością Blaz :grin:
Niech się nosi!

Segoy
:
Super Łukasz! Gratulacje!
W kwestii kształtu, designu widzę, że jest prawie identyczny z moim. No i jest 2 mm mniejszy. Super, cieszę się razem z Tobą. :grin:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.
maciek
[Usunięty]
:
Blaz, a jak z wymiarami i lumą? Teraz widać ile fotki potrafią dodać/ująć urody zegarka. Jak się okazuje, nie jest zły, mógłbym go mieć. :wink: Też mam coraz mniejsze parcie na divery. :twisted:

Woytec60
[Usunięty]
:
Ten zegarek to fajne EDC.
Nie za wielki, czytelna tarcza, dobra bransoleta i szafirowe szkło.
Niech się nosi :)

:
Dekiel i tarcza fajne. Reszta nie moje klimaty. Niech się nosi!

Choć z tymi 5ATM to lekkie przegięcie. Taki solidny zegar aż się prosi o dwusetkę :( No ale z drugiej strony to nie nuras :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Tomir 2011-12-14, 12:35, w całości zmieniany 2 razy
:
to ma 35 mm? :shock:

Marcin

-----------------------------------------------------------
G. Gerlach - polskie zegarki
:
40 mm

Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Blaz
[Usunięty]
:
TowRoupas napisał/a:
to ma 35 mm? :shock:

35mm ma wersja damska. :mrgreen:

Ten ma 40mm bez koronki, 45mm z koronką. Lug to lug 48mm. Grubość 10mm. W uszach 20mm.

Luma jest na wskazówkach i kropkach na indeksach. Jest symboliczna. :wink:

:
Na tych zdjęciach o wiele lepiej!
Niech się nosi :-)

:
Gratki Blaz , na Twoich zdjęciach wygląda rewelacyjnie , podoba mi się , super datownik i fajna koronka pasująca do tego modelu. Rzeczywiście Orisy maja coś w sobie.
Miałbym kasę to bym se kupił , ale klikłem Auguste i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem :?:

:
...To ten ze sklepu wolnocłowego dla pracowników LOT?
Fajny zegarek.
Niech się nosi.

Edit:
...Czytałem o tej akcji na kizi, a tu jakoś mi umknęło...
:wink:

Ostatnio zmieniony przez Voit 2011-12-14, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
:
swietna koperta :shock: szkoda ze reszta mnie nie przekonuje - za 8-9 stowek naprawde rewelacja jak komus sie podoba tarcza

s

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum