Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#5 Wysłany: 2009-08-28, 15:53
Ja dostałem mundurówkę jako kadet Szkoły Chorązych Personelu Technicznego Wojsk Lotniczych i brałem ją bardzo któtko, ale zegarka nie dali, ech a przydał by się jakiś fajny chrono na 3133.
Nieee, służbowe w DDR były radzieckie - Amfibie i chrono 3133. Komandiry to nie wiem bo nie widziałem. Ruhle to umówmy się do czego się nadawały - do pchania karuzeli ...
andre [Usunięty]
#9 Wysłany: 2009-08-28, 16:33
Ciekawe kto i za co dostawał enerdowskie chrono bo przecież produkawali takie cacko albo chronometr?
Po przeprowadzonym dochodzeniu udało mi się ustalić, że zegarki dawali hurtem parę razy w roku.
Jakie to były zegarki nikt już nie pamięta. Nikt też nie zachował w ramach pamiątki
DarekK [Usunięty]
#13 Wysłany: 2009-09-24, 22:23
wahin napisał:
Muszę się u siebie w fabryce popytać.
Chociaż osób, które mogą cokolwiek wiedzieć coraz mniej.
A co w tejże fabryce produkują Trochę Ciebie podpuszczam
Sawim [Usunięty]
#14 Wysłany: 2009-09-24, 23:40
DarekK napisał:
A co w tejże fabryce produkują ...
Bombki pewnie... Choinkowe oczywiście
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#15 Wysłany: 2009-09-25, 00:26
wahin napisał:
Że tak się nieśmiało spytam jeszcze ktoś dostaje na tym forum mundurówkę?
No, ja.
Ale w lotnictwie cywilnym. Co prawda u nas już nikt mundurów nie nosi, ale jakieś tam grosze są.
Swoją drogą, warto by przeprowadzić kwerendę na temat zegarków pamiątkowych u cywilnych. Wiadomo mi o jednym, który kolega dostał od Lufthansy po wypadku w 1993.