chciałem podpytać, czy wiecie może czy takiego typu wynalazki, oferowane przez Ukraińców na zatoce:
mają coś wspólnego z tym co napisano na ich tarczach, jakąkolwiek związaną z tym historią, czy jest to tylko radosna twórczość fabryki, która tłucze werki i wymyśla co raz to nowe tarcze?
Przy okazji - może ktoś pomoże - szukam ruskiego zegarka, może być pasówka, powyżej 42mm średnicy bez koronki, z naciągiem ręcznym. Może ktoś podpowie jakich werków szukać? Jestem miłośnikiem Mołni, ale może jeszcze coś ciekawego się trafi?
te zegarki to radosna tfurczość przez duże TFU jedyna wartość tych zegarków to mechanizmy i koperty! gdyby nie trochę przesadzona cena to byłby fajny zestaw do sporządzenia moda
Jeśli szukasz dużej pasówki to rozmowa o mechanizmach jest trochę bezzasadna - w dużą kopertę można włożyć praktycznie każdy werk.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#3 Wysłany: 2009-09-21, 11:21
Te Molnie to raczej radosna twórczość, i to raczej nie ma nic wspólnego z tym co jest na tarczach napisane. I nie wygląda mi to na wyrób fabryczny a raczej na "prywatne " przedsięwzięcie .
Arek [Usunięty]
#4 Wysłany: 2009-09-21, 12:35
A co znaczy to radosne "DSzB" na tarczy pierwszego?? Dawno temu uczyłem się rosyjskiego więc możliwe że coś pomyliłem
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#5 Wysłany: 2009-09-21, 12:37
Jakby pozbawić ich tych napisów i gdyby cena był normalna to czemu nie !
Mołnia to mołnia.
zer0 Gość
#6 Wysłany: 2009-09-21, 13:50
właśnie zastanawiam się na ile sam werk jest zbieżny z tymi, które spotykało się w kieszonkach. Zastanawiałem się, czy na początek nie kupić takiego w kopercie z teleskopami, a później pobawić się w zmianę tarczy.
ja od dawna myślę o wykonaniu własnego projektu na bazie mołnii (dwie kieszonki do rozbiórki czekają - jedna z ładniejszą wersją mechanizmu ze szlifem) ale problem jest w braku kopert!!!
Może ktoś wie gdzie można by zakupić takie koperty???
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#10 Wysłany: 2009-09-21, 14:48
No to jak ktoś znajdzie fajne koperty pod Molnię , to proszę dać zanać kolegom, ja jak na razie zakupiłem kopertę a 'la Radiomir za bardzo wielką wodą.