#1 Wysłany: 2013-01-22, 21:48 Sector 900 SWISS MADE nie chodzi - pomoc w ustaleniu wieku
Dostałem zegarek Sector 900 który nie chodzi. Byłem z nim u najbliższego zegarmistrza który stwierdził że nie jest w stanie go naprawić.(być może się nie zna bo to był pierwszy lepszy zegarmistrz)
Co możecie powiedzieć na temat tego zegarka ? Czy to dobry sprzęt ? gdzie naprawić w woj KUJ-POM?
Jak możecie proszę o pomoc w ustaleniu też wieku tego zegarka (mam nadzieje że temat jest teraz w porządku)
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#2 Wysłany: 2013-01-22, 22:46
Naprawa automatu może około 300 pln kosztować w zależności jakie części do wymiany.
W tej cenie możesz dostać już jakiś sprawny zegarek automatyczny.
Co do wieku to nie wiem, ale sądząc po zabrudzeniach daje mu powyżej 10 lat
_________________ World Wide Watches
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#3 Wysłany: 2013-01-22, 23:26
gdzie naprawić w tym województwie co piszesz nie wiem. Z tego co kojarze to była to szwajcarska firemka która dostarczała m.in zegarki dla służb mundurowych na rynki południowo-azjatyckie - jakaś Malezja czy inna Indonezja. Gdyby był lepszy stan i gdyby był sprawny to na eBayu koło 250-280 dolców można by wyrwać tylko musialbyś pokombinować żeby oferta była widoczna w Azji i mieć szczęście że akurat jak wystawisz znajda się chętni żeby powalczyć o niego. W Polsce firma mało znana i nie wróżę powodzenia na allegro.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#5 Wysłany: 2013-01-23, 10:13
Chyba sralżu gdzie ty tam widzisz Valjoux? Toż tam tyka Eta tylko nie pamiętam teraz oznaczenia a nie chce mi się grzebać w katalogach.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 62 razy Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 9082 Skąd: Polska
#7 Wysłany: 2013-01-23, 10:30
pok3r, nie ciesz sie. Cena naprawy wzrosla. ..
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#8 Wysłany: 2013-01-23, 10:37
Apa13 napisał/a:
pok3r, nie ciesz sie. Cena naprawy wzrosla. ..
Jeżeli zegarek nie ma wartości sentymentalnej to faktycznie koszty naprawy mogą być duże.
Akurat w kuj-pomo to raczej posucha na zegarmistrzów jest... w Bydgoszczy Matkiewicz dobrze naprawia ruskie.
U normalnego majstra, to za 300 zeta da się sporo zrobić.
Brak opisu "co nie działa" dość skutecznie uniemożliwia jakiekolwiek spekulacje, ale kogo by to mialo powstrzymać,przecież że nie ciniola, c'nie ?
Wiek - strzelałbym nawet wcześniej niż pasti, na przełom lat '90/'00.
Ogólnie, fajny zegarek, warty reanimacji.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#10 Wysłany: 2013-01-23, 10:47
Ciniol napisał/a:
to była to szwajcarska firemka
Sector powstał w roku 1973, początkowo jako firma szwajcarska. W latach 90-ych została przejęta przez włoską firmę biżuteryjną Morellato i obecnie to włoski brand. Do Morellato należy też m. in. Breil.
Bardzo dobre jakościowo zegarki ..
Morellato to nie tylko biżuteria. Także zegarkowa konfekcja - mają w ofercie bardzo sensownego carbon-like pasiorka za jakieś cienkie prajsy, mają fajne gumki... Czyli w sumie,marka jak najbardziej zegarkowa, nie żadna modówka.
Faktycznie bardzo przyjemny zegarek, do tego mechaniczne chrono, znalazłem nieco lepsze fotki - nabiera wyrazu
[i już nie ma oferty na zatoce ]
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2013-01-23, 12:52, w całości zmieniany 1 raz
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#14 Wysłany: 2013-01-23, 12:45
Starali się jak mogli i wycenili
#15 Wysłany: 2013-01-23, 12:47
widzę że nadal wierzycie że kolega chce się coś dowiedzieć o zegarku a nie uzyskać info pod potencjalną sprzedaż