Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 41 Dołączył: 11 Lut 2017 Posty: 1284 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2020-04-29, 14:38 Tudor Black Bay czerwony
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu tudorka, konkretnie z czerwonym bezelem. No i jest problem bo są dwie wersje. Z logo róży i tarczy.
Dwa różne mechanizmy, grubość zegarka, inna bransa plus jakieś pierdołki...
Proszę o argumenty przemawiające na korzyść wersji z tarczą które przekonają mnie na tyle że odpuszczę tą piękną różę
Pies czy kot?: pies Pomógł: 6 razy Wiek: 48 Dołączył: 03 Kwi 2015 Posty: 1924 Skąd: Zgierzowisko
#2 Wysłany: 2020-04-29, 15:08
pg22, jeśli już musisz , to ten z różą . Oglądałeś na żywo ? mam podobne zestawienie w MV i mnie wyleczyło jak paczam na żywo.
Mnie się niebieski bardzo podoba a nie dodałeś w ankiecie - żodyn
Macałem nowszą wersję 2-3 razy (miałem kupić) i nie podeszła mi. Najbardziej przeszkadzała mi jego "klockowatość" na nadgarstku.
Co do wyboru, to wybrałbym starszą referencję z etą. Na plus nowej tylko mechanizm (za to wyższe koszty serwisu w razie czego). Natomiast przyłączam się do opinii Mattoni, że ta wersja kolorystyczna jest...słaba na żywo, ale o gustach się nie dyskutuje
Ostatnio zmieniony przez rmickey 2020-04-29, 16:46, w całości zmieniany 2 razy
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#15 Wysłany: 2020-04-29, 20:32
pdrog napisał/a:
Mechaniko Venecjano
THX
[ Dodano: 2020-04-29, 21:34 ]
miałem go w ręku.
No nie wiem - to zwykły zegarek, "prawie" jak kogut.
Moja omega za podobną kasę, wykonaniem, a może bardziej smaczkami, zjada go na śniadanie.
No ale jak wpadł w oko to rozumiem - też czasami mnie męczą różne rzeczy...