Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#1 Wysłany: 2020-04-08, 08:31 Zmiana planów zakupowych na 2020 w zwiazku z COVID
Pytanie całkiem serio: zmodyfikowaliście swoje zamierzenia konsumpcyjne na przynajmniej ten rok? Zegarkowe, ale nie tylko.
Ja na pewno wyhamowałem. Czekam na przesyłkę jednego Citka Signature Japonii, kupiony tuż przed pandemią, ale z jakimiś innymi mrzonkami póki co dałem sobie na wstrzymanie. Co prawda chodzi po głowie jeden budżetowy Wostok Amfibia, ale to raczej max na bliżej nieokreślony czas. Nie zaklinam się, że na bank nic nie kupię, ale raczej nie.
Poza tym odpuściłem kolejną parę butów (może bardziej efekt psychologiczny) bo po co, skora mam kilkanaście, garnitur, marynarka itd (kolejne szmaty w szafie)
Nie dlatego, że nie używam, ale sam widzę że to tylko spełnianie zachciewajek, a nie rzeczywista potrzeba. Mimo, że Nike Jordany już kilka miesięcy za mną chodziły
PS
Grubszy zakup i nie planowany: kilka dni temu kompik dla córeczki, bo z moim jednym laptopem używanym w pracy niewyróba
Ma to swoje dobre strony: wreszcie może i tatuś ogarnie najnowszego Wiedźmina
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#2 Wysłany: 2020-04-08, 08:43
Póki robota nie wróci do jakiejś takiej normalności, to zahamowałem wszelkie 'luźne' zakupy praktycznie do zera.
Jakieś tam plany zegarkowe dalej mam, ale się pewnie odwleką na 'kiedyśtam'.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14436 Skąd: Gliwice
#3 Wysłany: 2020-04-08, 08:48
W tej chwili mam nawet więcej 'luźnej' kasy bo wypadło kilka zaplanowanych imprez i wyjazdów. Planuję taki większy zakup zegarkowy ale stopują mnie kursy walut...
No i czekam na dwa już zakupione które utknęły gdzieś z przyczyn niezależnych
A ja póki co też luz ale pewnie coś kupię. U mnie też mniej roboty ale myślę, że to ten kwartał jak wytrzymamy to potem i u mnie ruszy.
Teraz trochę inne rzeczy interesują. Drukarkę muszę kupić bo syn niby w przedszkolu ale by się przydała no i
jedzenie to najważniejsze
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Z zakupami też wyhamowałem, ale raczej ze względu na przeciągające się dostawy.
Swoją drogą, ciekawe jak wzrosła sprzedaż laptopów, drukarek i zwiększanie limitu na internet w porównaniu do "normalności". Przecież nie każdy trzymał w domu po dwa kompy a tu na raz praca zdalna, szkoła zdalna nawet przedszkole zdalne a że wyjść nie można to filmy tłucze się w międzyczasie...