#1 Wysłany: 2018-06-07, 09:32 Zegarek forumowy na X rocznicę - 2019
Kammeraden,
Taki koncept
W przyszłym roku, będziemy mieć dekadę istnienia. Tak, tak, leci ....
Wobec powyższego, koncepcja jest taka by wykonać reedycję pezetelki
Oczywiście nie dosłownie, ale - wstępnie - myślałem o automatycznym chronografie w podobnej, paranojowatej, kopercie, z obrotowym bezelem z ceramiczną wkładką.
Wielkość 42-44 mm, wodoszczelność 100m.
Budżet - jeszcze nie wiem, ale przyjęlibyśmy taką regułę, że wszyscy posiadacze PZL mają na starcie stolicę Maroko i zegarek zamknie się w kwocie +/- 2000 zł.
Ponieważ to rok 2019, to limitacja wynosiłaby 119 sztuk
Kto się wstrzymał ?
To wszyscy sa za
Co wy na to ?
Edyta
Koperta , wstępny projekt
To jest moja wersja koperty, nad projektem pracuje też Erolek, do produkcji wybierze się najlepszą wersję
No własnie stara PZL była 44 mm, i to miało idealne proporcje. Tu jak damy 7750, bezel ceramiczny - to on będzie miał 16 mm. W mniejszym wydaniu, będzie wyglądał jak napuchnięty żółw albo tam inna żaba
#7 Wysłany: 2018-06-07, 10:07
zamiast tego sport bezela dla młodziaków proponuje pilnik z pozycjonerem jak na prawdziwego chrono lotnika przystało, takiego z lat 30-stych, korzystajmy z najlepszych sprawdzonych vintage-wzorców, ma być stylowo a nie modnie
Najlepiej by był postarzany a la postarzany Laco, z postarzaną starą lumą, kopertą, mamy poczuć klimat tamtych dawnych minionych lat
coś takiego każdy by łyknął bez mrugnięcia okiem:
Ostatnio zmieniony przez Maras 2018-06-07, 10:22, w całości zmieniany 2 razy