Poprzedni temat «» Następny temat
Komputerowo
Autor Wiadomość
Santino 



Wiek: 41
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 43512
Skąd: Łódź

 #1  Wysłany: 2016-12-06, 13:32   Komputerowo

Widzieli takiego cusia?

https://www.pine64.org/?page_id=3707
 
 
prezesso 
Klon Ryżowego Długiego Marszu
street's disciple


Wiek: 38
Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 12173
Skąd: Łódź
 #2  Wysłany: 2016-12-06, 13:45   

wygląda na wypas!!!
:shock:
pytanie co to jest pine OS i jakie programy się da na tym zainstalować...
Sklep z akcesoriami też bogaty - wygląda to wszystko jak potrupka appla za grosze.
Chętnie bym wziął bo mam komunię w tym roku ale zastanawiam się jak to będzie działać...
_________________
Skate or die!
 
 
Toyota 
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego
WhiskyBetaTester


Pies czy kot?: kot
Wiek: 40
Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 5449
Skąd: North
 #3  Wysłany: 2016-12-06, 13:46   

Ciekawe pifko

Nawet foruma mają http://forum.pine64.org/

[edyta]

Teraz widzę że to takie Raspberry Pi czy inne Arduino
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2016-12-06, 13:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Santino 



Wiek: 41
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 43512
Skąd: Łódź

 #4  Wysłany: 2016-12-06, 13:47   

prezesso napisał/a:
pytanie co to jest pine OS

Nie bardzo mam pojęcie :-(

Gdzieś tam wyczytałem, że Linuxa można na tym postawić.
 
 
prezesso 
Klon Ryżowego Długiego Marszu
street's disciple


Wiek: 38
Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 12173
Skąd: Łódź
 #5  Wysłany: 2016-12-06, 13:54   

no, jeżeli tak to by było super.
_________________
Skate or die!
 
 
Toyota 
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego
WhiskyBetaTester


Pies czy kot?: kot
Wiek: 40
Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 5449
Skąd: North
 #6  Wysłany: 2016-12-06, 13:55   

Masz jakieś linuxy, Ubuntu, Debian, Windows 10 IoT co hula na Raspberry, Android Lolipop 5.1
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2016-12-06, 14:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Fazi 
King of chinese maierans


Pies czy kot?: pies
Wiek: 53
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 27076
Skąd: Polska Pd. B

 #7  Wysłany: 2016-12-06, 13:56   

Fajna szyszka :idea: cool
_________________
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

____________________________________
Dum spiro, spero
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2016-12-06, 13:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Rudolf 



Wiek: 40
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 35618
Skąd: Bone China
 #8  Wysłany: 2016-12-06, 17:25   

Szyszka klawa , ale to taki sam projekt ja Malinka , a raspberry Pi mam i używam :)
_________________

 
 
prezesso 
Klon Ryżowego Długiego Marszu
street's disciple


Wiek: 38
Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 12173
Skąd: Łódź
 #9  Wysłany: 2016-12-06, 18:41   

A ile kosztuje konkurencja? Z ciekawości pytam, bo może miałbym coś na komunię.
I czy w czymś jest lepsza?

A może nowy serwer bym z tego zrobił hmmm
Da się tam jaki dysk wepchnąć?
_________________
Skate or die!
 
 
Santino 



Wiek: 41
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 43512
Skąd: Łódź

 #10  Wysłany: 2016-12-06, 19:14   

Piotrek - problemem jest os
Rudolf - do czego używasz Raspberry?
 
 
Rudolf 



Wiek: 40
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 35618
Skąd: Bone China
 #11  Wysłany: 2016-12-06, 21:10   

Właśnie przeglądam forum z Raspberry Pi 3 ;)
...ogólnie stosuje jak zwykły komputer z dużym monitorem 20 cali .
_________________

 
 
Santino 



Wiek: 41
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 43512
Skąd: Łódź

 #12  Wysłany: 2016-12-06, 21:24   

Rudolf napisał/a:
Właśnie przeglądam forum z Raspberry Pi 3 ;)
...ogólnie stosuje jak zwykły komputer z dużym monitorem 20 cali .


Ale z Linuxem jakimś?
Bo na tym chyba też Windows nie pójdzie?
 
 
Rudolf 



Wiek: 40
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 35618
Skąd: Bone China
 #13  Wysłany: 2016-12-06, 22:31   

Tylko Linux choć est jakaś wersja win 10 ale nie próbowałem instalować . Mam zainstalowany Debian na Raspberry czyli Raspian .
_________________

 
 
Nikczemnick 
Starszy Ryżowy
Cyd i Żyklista


Pies czy kot?: kot
Wiek: 45
Dołączył: 21 Sie 2015
Posty: 863
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
 #14  Wysłany: 2016-12-07, 08:00   

Santino napisał/a:
Rudolf napisał/a:
Właśnie przeglądam forum z Raspberry Pi 3 ;)
...ogólnie stosuje jak zwykły komputer z dużym monitorem 20 cali .


Ale z Linuxem jakimś?
Bo na tym chyba też Windows nie pójdzie?


Raczej nie, jest jakiś Windows 10 na ARM, ale typowych aplikacji x86 na tym nie uruchomisz. Więc linux i/albo android.
 
 
Santino 



Wiek: 41
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 43512
Skąd: Łódź

 #15  Wysłany: 2016-12-07, 09:31   

Windows 10 IoT chyba ;)

Szukam czegoś taniego dla syna - w szkole się uczą podstaw - paint, word, etc.
Kombinowałem, ale chyba najtaniej jakiego laptoka będzie wziąć...?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Charcoal2 Theme © Zarron Media modified for Przemo by joli
Wersja mobilna forum