No popatrz...odniosłem wrażenie (oczywiście mylne), że post ALAMO był jedną z reakcji na obrazek zamieszczony przez Tomka, powstały w wyniku przenoszenia handlu w niedziele z supermarketów do stacji paliw
Bo te bułeczki, hot dogi i zapiekanki itp. to już od lat sprzedają na dużych stacjach paliw i sam nieraz kląłem pod nosem stojąc w kolejce.
Tylko tak samo jest nie tylko w Polsce...
Powinienem był raczej zacytować ten post:
Toyota napisał/a:
Tomek, Paliwo z trojki, hotdoga, 3 z plusem w dużym, 3 Specjale, chleb, kostkę masła, dwa kabanosy, 10 plasterków sera, rajstopy z klinem den 40 i kilo ziemniaków por favor
No nic, pokornie proszę o wybaczenie, ja jak zwykle bujam gdzieś poza głównym nurtem i ogólnie wiadomo, że piszę od rzeczy i nie na temat.
Taki lokalny folklor...
_________________ pozdrawiam, Wojtek
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2018-01-13, 11:16, w całości zmieniany 7 razy
jeszcze wytłumacz młodziakom co to lorneta i meduza, jeśli już głodny byłeś to najbezpieczniejszy był śledź bo bigos był myśliwski
a teraz się ocknąłem, Szymon zaraz znajdzie co to jest- w iternetach
właśnie ja jem tylko to co polskie, może się nazywać inaczej ważne by z Polski pochodziło
może być kartofelsalat- aby z Polski , albo salami w Zgierzu wyprodukowane z najlepszych surowców,
nie muszę dodawać- polskich
dodam jeszcze:
a i u narodowego dystrybutora paliw kupowane
Ostatnio zmieniony przez diver 2018-01-13, 11:46, w całości zmieniany 1 raz
A właściwie dlaczego jesteś niechętny podwyższeniu pozycji Kościoła Jedynego? Wszystkie spożywczaki zwalniają przcowników, supermarkety wypuszczą całą armię dotąd zniewolonych wiernych - przecież to samo dobro. Wreszcie będą mogli chłoną Wiedzę bez skrępowania
G.
_________________ "Sponsorem dzisiejszego literka jest Ulica Sezamkowa".