#1 Wysłany: 2016-02-05, 15:49 seiko podobne do citizena
Mam takiego Citizena i jest on bardzo podobny do tych seiko (tarcza) więc nie wiem czy on jest oryginalny czy te seiko.
Seiko moge je kupić po 70 zł a Ricoh 50
który proponujecie kupić
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#2 Wysłany: 2016-02-05, 16:42
To zegarki z lat 70 Pełno było modeli podobnych zarówno Citizenów jak i Seiko.
Cenowo tez wychodzi podobnie.
Co do wyboru czy Seiko czy Ricoh to odpowiedź jest oczywista Choć w sumie w tym wieku zegarki zwykle wymagają przeglądu/czyszczenia itp - koszt tej usługi może podwoić cenę
To zegarki z lat 70 Pełno było modeli podobnych zarówno Citizenów jak i Seiko.
Cenowo tez wychodzi podobnie.
Co do wyboru czy Seiko czy Ricoh to odpowiedź jest oczywista Choć w sumie w tym wieku zegarki zwykle wymagają przeglądu/czyszczenia itp - koszt tej usługi może podwoić cenę
to znaczy seiko lepszy ? a ktory z tych ;p
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#4 Wysłany: 2016-02-05, 16:55
mike6314 napisał/a:
to znaczy seiko lepszy ? a ktory z tych ;p
Dla mnie Seiko zdecydowanie lepsze
Brałbym te z dwóch ostatnich fotek.
a czemu ostatniego ma tylko 17 kamieni i numerki starte chyba drogie w regeneracji ;/? mi ten przedostatni najbardziej i ten 3 a o tym co sądzisz?
[ Dodano: 2016-02-05, 23:07 ]
Mechanizmy który lepszy?
6319a
7019a
#6 Wysłany: 2016-02-06, 11:40
A do czego Ci ta ilość kamieni Liczyć chyba nie będziesz... Określa tylko złożoność mechanizmu.
W cenie 50-70pln to nie ma to w sumie większego znaczenia.
Jak chcesz mieć super mechanizm to szukaj Seiko z mechanizmem Hi-beat...cena może się jednak nie spodobać
A do czego Ci ta ilość kamieni Liczyć chyba nie będziesz... Określa tylko złożoność mechanizmu.
W cenie 50-70pln to nie ma to w sumie większego znaczenia.
Jak chcesz mieć super mechanizm to szukaj Seiko z mechanizmem Hi-beat...cena może się jednak nie spodobać