#1 Wysłany: 2014-08-26, 20:04 Niestabilny chód Orient M-force Air Diver i DB przyspieszył.
Pacjent taki
Orient wyposażony w mechanizm Orient 40N5A ze stop sekundą i dokręcaniem rezerwa 40 h u mnie około 45 h . Mój kupiony na początku roku. Raz spadł na ziemię chodził ok, prawie miesiąc temu wymieniona koronka.
No i teraz pytanie na początku robił +9-10s/24h po kilku miesiącach trochę przyspieszył na około +15 s/24h. Od kilku dni go obserwuję a on robi -15-20s/24h. Czy to norma takiego rozregulowania czy może dotarcia mechanizmu. Hamilton ponad rok jak jest dokręcony robi +4s/24h
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2015-11-11, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 62 razy Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 9082 Skąd: Polska
#4 Wysłany: 2014-08-26, 21:08
Ja tylko dwa razy marudzilem w kwestii punktualnosci. Mianowicie, gdy zegarki sie zatrzymaly
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#5 Wysłany: 2014-08-26, 21:11
odczepcie się od kornela chcecie mu zabrać radość z posiadania mechanika? a co będzie miał ze sobą zrobić jak nie będzie sobie tak mógł chłop posiedzieć i poobserwować chód
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Słoniu, rzadko chodzę dzień po dniu Taki zajob żeby sprawdzać dokładność
Ciniol, mam tylko 7 zegarków to na coś trzeba patrzeć
ALAMO, jak spadł to chodził chyba, że coś załapał później
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#7 Wysłany: 2014-08-26, 21:49
kornel91 napisał/a:
Ciniol, mam tylko 7 zegarków
okradli Cię
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Apa13, Ciniol, żona to i tak na dużo pozwala przed rejestracją na forum tylko 3 były i to byle jakie
Marcin/kornel91
#10 Wysłany: 2014-08-26, 21:55
Apa patrz jaki papuć, żonę chwali. Musik coś chce od niej na wieczór
a i doczytałem że on taki level master osiągnął - śpi w plasticzaku z sensorami żeby być na bieżąco z temperaturą, ciśnieniem i takimi tam
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-08-26, 21:57, w całości zmieniany 1 raz