#1 Wysłany: 2015-10-08, 22:37 Kilka pytań dotyczących złotego zegarka.
Witam.
Można powiedzieć,że jeśli chodzi o wiedzę dotyczącą czasomierzy to jestem zielony,wiem jakie są podstawowe mechanizmy zegarków i w sumie można powiedzieć,że tu kończy sie moja wiedza Od jakiegoś czasu moją uwagę przykuły złote,a raczej pozłacane zegarki,po prostu mam zajawkę na jakieś ładne świecidełko,od razu mówię,że mam 18 lat także proszę zrozumieć mój tok myślenia.Szukając zegarków zauważyłem taką zależność,że jeśli zegarek jest ładny z wyglądu to niestety jest napędzany kwarcem,a szczególnie spodobały mi sie modele marki Michael Kors.Pogodziłem się z tym chociaż wolałbym automatika,a wiec mam kilka pytań do tego typu zegarków.
Tutaj link do zegarka ,o którym myślałem mój budżet to około 1000 zł
Nie ukrywam,że marka ma dla mnie także znaczenie,lekki lans nikomu jeszcze nie zaszkodził
http://zegarkicentrum.pl/pl/p/Michael-Kors-Meskie-MK8281/2718
1.Czy orientuje się ktoś jak grubą warstwą pozłocony jest ten zegarek ?
2.Czy przy codziennym,ale dbałym użytkowaniu tego modelu złoto szybko będzie się wycierać.Chce ponosić go chociaż ze 3 lata bo wiadomo,że nie chce po roku mieć zegarka, który nie będzie się do niczego nadawał tym bardziej,że nazbieranie tej sumy trochę mi zajęło.
3.Czy przy zmianie baterii zegarek nie rozszczelnią się i może być problem z jego wodoszczelnością ?
4.Czy znacie jakieś ciekawe młodzieżowe marki z tego typu zegarkami a są waszym zdaniem lepszym wyborem ?
Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi
2.Czy przy codziennym,ale dbałym użytkowaniu tego modelu złoto szybko będzie się wycierać.Chce ponosić go chociaż ze 3 lata bo wiadomo,że nie chce po roku mieć zegarka, który nie będzie się do niczego nadawał tym bardziej,że nazbieranie tej sumy trochę mi zajęło.
Codziennym?? zależy co codziennie robisz.
3.Czy przy zmianie baterii zegarek nie rozszczelnią się i może być problem z jego wodoszczelnością ?
Jak zmieniasz młotkiem i dłutem to tak.
4.Czy znacie jakieś ciekawe młodzieżowe marki z tego typu zegarkami a są waszym zdaniem lepszym wyborem ?
Emporio Armani, Lacoste, Vacheron Constantin, BM&F, Q&Q. Kolega bardzo sobie chwali Perfecta.
Człowieku, wex poczytaj to forum, bo podobne pytania padały setki razy.
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2015-10-08, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lip 2012 Posty: 2290 Skąd: Wołomin - no prawie
#4 Wysłany: 2015-10-09, 06:56
Z czystej ciekawości i bez zalosciwosci:
Ta marka na prawdę jest uznawana przez nastolatków za prestiżową?
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#5 Wysłany: 2015-10-09, 07:39
Kowal, generalnie problem z zegarkami firm modowych jest taki, że oferują tanie rozwiązania na niemałe pieniądze- za te 1000zł można mieć zegarek z lepszym mechanizmem, materiałami, wykończeniem, itp.
O trwałości powłoki chętnie bym się wypowiedział, ale złote sikory to nie moja bajka
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#9 Wysłany: 2015-10-09, 08:40
rmaya napisał/a:
No niestety tak...dla młodzieży taki Majkielzkorsyki to szczyt elegancji i prestiżu, a GrandSeiko to gówniany zegarek z 2 stówki...no bo przecież Seiko można kupić z tyle.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#11 Wysłany: 2015-10-09, 08:59
Svedos napisał/a:
rmaya napisał/a:
No niestety tak...dla młodzieży taki Majkielzkorsyki to szczyt elegancji i prestiżu, a GrandSeiko to gówniany zegarek z 2 stówki...no bo przecież Seiko można kupić z tyle.
Oni nawet nie wiedzą co to.
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#12 Wysłany: 2015-10-09, 09:05
Kufa, to zamiast narzekać piszmy takowej młodzieży coś konstruktywnego jak już do nas zawita