prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#1 Wysłany: 2015-09-15, 16:27 Pomarańcza
Temat rzeka
No ale co zrobić - orient miał być strzałem w 10 i rzeczywiście fajny jest tylko ten bezel...
No nie pasuje mi czarny do pomarańczy i tyle.
Miałem dorobić stalowy ale chyba nie chce mi się z tym bawić...
Przerobiłem już tyle opcji i dalej nie mam właściwie pomysłu.
Założenia są takie:
1. stalowe nakładane indeksy
2. stalowe wskazówki
3. stalowy bezel
Czyli coś takiego jak tu:
miałem: fajna, ale farba złazi z bezela, ma soczewkę i za dużo kasy w niej miałem zamrożone.
Przerabiałem też temat modowanego monstera - odpada z tych samych powodów co większość seiko: ich pomarańcz jest takise.
Widać to tutaj:
Deep blue taki jak ma Daito nie ma nakładanych indeksów, Huldra ma czarne... i tak w kółko.
Ten byłby fajny ale to kwarc:
Jedyna opcja jaka ostatnio mi przychodzi do głowy to otago.
Tyle, że ten pomarańcz też jest jesienny i stąd ten temat.
Może coś przyjdzie wam do głowy?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#2 Wysłany: 2015-09-15, 16:44
A pomarańczowy bezel by Ci nie podszedł? Będzie Ci trudno znaleźć coś co spełni wszystkie wymienione wymagania - wiem bo sam szukałem...
Jakbyś taką wkładkę do B.Mako zamówił:
Edit: A w kwestii Otago to pomarańcz tarczy nie jest taki znowu blady to dużo zależy od oświetlenia bo tarcza nie jest matowa - to coś pośredniego miedzy Seiko OM a Deep Blue PS - jakbym nie znalazł swojego PS, to brałbym Otago... zresztą już byłem na etapie melepecenia do Krzyśka... w tym temacie.
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2015-09-15, 16:53, w całości zmieniany 3 razy