#1 Wysłany: 2010-05-13, 11:19 Unitas z centralną sekundą - Tourby
Co prawda werk niechiński, ale że Unitasa posiada pewnie z połowa chińskich czasomierzy, które są u nas na stanie, więc w tą stronę mnie dziś zawiało.
Tourby Watches - niemiecka manufaktura robiąca głównie piloty. Cenowo dla mnie nie do przyjęcia, ale popatrzeć można wszak.
Firmę na kizi i gmt zjechali równo, a moje doświadczenie szperacza zegarkowego mówi mi, że w 99 procentach przypadków, gdy jakiś zegarek na tych forach zmieszają z błotem, to coś w nim musi być interesującego.
I znalazłem to coś: Unitas z centralną sekundą. Jak wam się podoba?
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2010-05-13, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#6 Wysłany: 2010-05-13, 12:01
Tracza i koperta świetne, wskazówki z Mezaliansa ... też świetne. Jakbym miał kupowac lotnika to tylko z centralną sekundą i koniecznie z niebieskimi wskazówkami.
Teraz mechanizm. Sam pomysł przerobienia Unitasa jest git ale wykonanie mnie nie przekonuje. To koło pośrednie wygląda jak wytłoczka z plastiku.
Bardzo sympatyczny...choc z cenami ich chyba powalilo!!
#10 Wysłany: 2010-05-13, 21:15
Blaz napisał/a:
Podobnież według znafcuf części mają chińskie, a to od razu i na wstępie dyskwalifikuje wszak.
Toż wedle tej reguły moja Adria, co tika, jest doszczętnie niekoszerna... toć nie dość, że pochodzenie nieprawomyślne, to sercem tkwi w ChRL
Wozu [Usunięty]
#11 Wysłany: 2010-05-14, 12:16
Tak, no więc...
jak zobaczyłem w ofercie cenę dla mnie do przyjęcia to okazało się, że to za wskazówki cena
Jak będę miał mezaliansa to mi to w zupełności wystarczy, cho koperta i tarcza bardzo ładna.
Mechanizm z Hamiltona kieszonki - 5 kilo zlotowek
Kubama,robimy zegarek na moim walthamie marquis i puszczamy za 3 kilo?
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Jash [Usunięty]
#13 Wysłany: 2010-05-14, 18:05
Bardzo fajne zegarki. Unitas z centalną sekundą to jak dla mne mega zajebioza. Szkoda tylko że czcionka "made in dżermany" tak trochę nie pasuje. Poza tym ekstra.
maciek [Usunięty]
#14 Wysłany: 2010-05-17, 16:56
fajny jest. nawet bardzo. a najfajniejszą to ma cenę.
yanek [Usunięty]
#15 Wysłany: 2010-05-21, 21:45
Ja chce Unitasa z centralną sekundą!
Najlepiej Stowe Fliegera