#1 Wysłany: 2015-04-04, 10:46 Maurice Lacroix autentyczny ?
Dzień dobry, mam następujący kłopot, zamówiłem dla "znajomego" przez moje konto allegro zegarek, opłaciłem z mojego konta i jak zwykle miał mi zwrócić pieniądze. Niestety pewne sytuacje spowodowały, że zostałem z zamówionym zegarkiem dla siebie choć raczej nie odpowiada mi ta sytuacja, ze względu na duża wątpliwość oryginalności tego zegarka.
Nie jestem specjalistą jeśli chodzi o rozpoznawanie autentyczności, dlatego zwracam się o pomocy żeby mógł stwierdzić co trafi w moje ręce.
zamówiłem dla "znajomego" przez moje konto allegro zegarek, opłaciłem z mojego konta i jak zwykle miał mi zwrócić pieniądze. Niestety pewne sytuacje spowodowały, że zostałem z zamówionym zegarkiem dla siebie choć raczej nie odpowiada mi ta sytuacja, ze względu na duża wątpliwość oryginalności tego zegarka.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 13 Mar 2014 Posty: 242 Skąd: Mazowsze
#8 Wysłany: 2015-04-05, 12:05
Działaj człowieku, działaj. Trzeba walczyć z tym k*****wem na aukcjach, jeśli sprzedający będzie się migał, zgłoś najpierw do allegro (choć przypuszczam, że umyją ręce), potem zgłoszenie przestępstwa. Ten złomek wart jest może z 10zł, tyle za ile wyprodukowali go w CHRL.
Nie dyskutuje się o gustach, więc walory wizualne przedmiotu pominę, ale nie mogłeś sprawdzić choćby w necie jak naprawdę wygląda taki zegarek? No i pamiętać trzeba, że okazji nie ma, nawet na aukcjach...
Pies czy kot?: kot
#9 Wysłany: 2015-04-05, 12:46
Allegro często umywa ręce niestety, zależy im na kasie a czy ją mają od rzetelnego sprzedawcy czy od oszusta naciągacza to już ich niestety nie interesuje, przykładem sklepy z całymi listami negatywów, które w najlepsze dalej prosperują.
Swoją drogą dziwie się zakupom wartościowych przedmiotów od osób z kilkoma komentarzami, otrzymanymi najczęściej za jakieś bzdety albo kupno. sorry.
Ja zanim od Rudolfa coś kupiłem, to przeorałem wszystkie posty na tym forum od a do zet, po nocach ślęczałem, czy aby dziury w całym nie znajdę - ale ja już taki nieufek jestem
_________________ Drzewo bez korzenia daleko nie zajdzie
Ostatnio zmieniony przez Cascabel 2015-04-05, 12:52, w całości zmieniany 3 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Dołączył: 22 Gru 2011 Posty: 2202 Skąd: z gór nizinnych
#12 Wysłany: 2015-04-08, 09:06
Dorian06 napisał/a:
Cascabel, nie ufałeś Rudolfowi
Wcale się nie dziwię .
Na innym forum kupiłem pewną rzecz od znanego, szanowanego i lubianego kumotra ( z typu jak u nas Alamo, Kaido itd. ) . Okazało się, że sprzedał mi rzecz z ewidentną wadą fabryczną a o reklamacji mowy nie ma. Koleś mieszka teraz w Norwegii i mogę mu skoczyć.
Niezbadane są wyroki boskie
_________________ "Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2015-04-08, 09:07, w całości zmieniany 1 raz