Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3218 Skąd: LDZ
#1 Wysłany: 2013-09-09, 15:10 FXR Straps po godzinach
Cześć,
Jak obiecałem, tak czynię.
Kilka moich tworów powstających z reguły po potomka najedzeniu i zaśnięciu.
Do tematu podchodziłem jako totalny laik więc eksperymantów był ogrom.
Co wyszło, oceńcie sami.
Taki pierwszy z pierwszych do odkopanego z szuflady Timexa.
Narzędzi było niewiele więc całe AGD, RTV i ZPT zaangażowane zostało. No i żona jeszcze jako ciało opiniujące.
18mm
Na modelu
Słońce świeciło, lato w pełni to do głowy coś weselszego wpadło
20-tka
22-ka
Taki dziwny 22mm to wynik nieskończonej gapowatości. Coś się udało uratować.
A, że lubię wyzwania i brat miał urodziny to taki iPodowy otulacz otrzymał:
Surowo
I po barwieniu
Z zawartością
W międzyczasie udało się skończyć taką czarną 20-tkę i poeksperymantować z rowkiem i szwami blisko krawędzi.
I tak sobie dłubię wieczorami.
CDN...
pozdrawiam,
Radek
Ostatnio zmieniony przez Fixxxer 2013-12-15, 21:25, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3218 Skąd: LDZ
#13 Wysłany: 2013-09-09, 22:00
Dzięki za entuzjazm i pochwały. Zacząłem się w to bawić w lipcu więc cały czas eksperymentuję i się uczę. Każdy pasek to nowe wyzwanie.
Ale, że beta, a co dopiero alfa testerów się doczekam to się nie spodziewałem
No to ciąg dalszy tego co do tej pory powstało.
Pierwsza 24-ka z surowymi, lekko polerowanymi krawędziami. Grubas 6mm. Niedawno wylądowała na mojej pierwszej Maryśce.
Następny twór to próba alla ammo strap. Cienias 24mm z mizdrą od spodu. Trochę porysowany przy barwieniu, ale tak miało być (a co mam powiedzieć? ).
Będąc na wczasach odwiedziłem farmę strusi i po krótkiej rozmowie z właścicielem stałem się posiadaczem kilku fajnych skórek z wielkiego ptaka. A teraz się głowię, gdzie w okolicach Łodzi można znaleźć jakąś istniejącą jeszcze fermę strusi? Albo nabyć skóry? Może macie jakieś przecieki i możecie pomóc?
I tak powstał kolejny prezent. Tym razem 22mm koniakowy grzbiet strusia do chińskiego tourbilona.
Na modelu
Niedługo potem pod nóż poszła czarna strusia łapka i tak powstała 22ka do Eposa 3418 Skeletona na pierwsze zamówienie
Już prawie koniec
Niedawno ukończyłem damskiego mahoniowego cieniasa 12mm. Wyszły dosyć ciekawe przebarwienia i nawet się nowej właścicielce spodobały. Grubość ok 1,5 mm.
Takie drobne szycie to mordęga
Zamontowany
No i ostatni projekt.
Naturalna, lekko olejowana strusia łapka z aksamitną fakturą. 24mm, podobno do OP więc zacnie i stresująco. Jeszcze nie mam info czy się podobał bo poleciał do Kielc.
A tu widać, że z jednego kawałka:
Na razie tyle
Kończy się jeszcze taki sam miękki, koniakowy struś jak do chińskiego tourbilona tylko z ostrym zakończeniem.
To się pochwaliłem. Post gigant wyszedł i oby było więcej oglądania niż czytania
pozdrawiam,
Radek
PS. Dzięki za zaproszenie. A co wy robicie na tych spotkaniach? Browaru?
Ostatnio zmieniony przez Fixxxer 2013-12-15, 21:30, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#15 Wysłany: 2013-09-09, 22:12
Fixxxer, ziom, jesteś moim fanem!
Pachy wyglądają jak spod maszyny, wszystko równiutko i w ogóle cymes.
Nawet kilka z nich to mi się widzi, jakbyś chciał robić brązowy 22 z biało-czerwonymi nitkami tu i ówdzie, co zupełnie przypadkiem do Citka Havanny pasuje, to chętnie udostępnię nadgarstek.
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Ostatnio zmieniony przez Borewicz 2013-09-09, 22:12, w całości zmieniany 1 raz