Przez kilka dni od zakupu ostatniego zegarka wydawało mi się, że jestem spełniony, ale jak wiadomo, to uczucie trwa bardzo krótko… Także już do głowy przychodzą mi już nowe pomysły

Sprawa wygląda tak: staram się robić raz do roku wypady nazwijmy to „backpackerskie”, w związku z czym potrzebuje zegarka z funkcją wskazania 2 stref czasowych.
Zabieram ze sobą zawsze mojego niezawodnego G-Shocka G7710, który sprawuje się świetnie… ale z drugiej strony – jak to tak? – cały czas z tym samym zegarkiem mam wyjeżdżać

Znalazłem kilka tematów traktujących o GMT, mimo wszystko liczę na obserwowaną przeze mnie tutaj ogromną kreatywność i nowe pomysły Kumotrów.
Wymagania są następujące:
* GMT (najlepiej 24h dodatkowa wskazówka)
* Koperta 40-41 mm (nadgarstek 16,5 mm)
* Diver lub zegarek w „sportowej” stylistyce, solidny i wodoszczelny
* Może być kwarcok
Raczej widzi mi się na gumie (kilka diverów na bransolecie już jest), ale wiadomo, tutaj mogę sobie podziałać później:)
Nie mam zamiaru się śpieszyć z zakupem, nie potrzebuje tego zegarka od razu. Najchętniej kupiłbym zegarek używany, więc mile widziane opcje, które pozwolą mi na używany egzemplarz sobie spokojnie polować.
Budżet nie jest ustalony, powiedzmy 1k – 1,5k PLN… Nie jest wykluczone, że wyższy, zawsze można coś sprzedać, ale nie może to być zegarek warty za dużo, bo nie mam zamiaru się nim za bardzo na takim wypadzie martwić, nie może on też za bardzo prowokować potencjalnych złodziejaszków.
Dziękuję za wszelkie pomysły!