Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#2 Wysłany: 2010-01-11, 21:17 Re: Pytanie o MM
tewie napisał:
Witam !
Do dzisiaj nie wiedziałem że istnieje też ten model w wersjii 44.
Tylko rygler jest jakoś odwrotnie działający ; czy to jest wszystkim powszechnie znane a ja się wygłupiłem ? . Jeżeli tak to temat do kosza.
Ale to jest ta wersja z tymi podcięciami koperty od spodu , którą do tej
pory widziałem tylko w wersji 47. Tu na forum starzy wyjadacze mają na ten typ swoje okreslenie , chyba mewa czy luminor .
To jest koperta którą się nazywa mini 1950s. Rzeczywiście wzorowana jest na dużej kopercie 47mm. Panerai wprowadził taką w swoich nowych modelach z Serii Manifattura w 2009 roku. Koperta jest bardzo zgrabna, świetnie leży na ręce. Kierunkiem koronki sie nie przejmuj, ja też się juz pogubiłem Jedyna różnica w stosunku do większej wersji to brak powłoki antyreflekyjnej na szkle - ale np Tao taka powłokę daje.
tewie [Usunięty]
#3 Wysłany: 2010-01-12, 14:17
Widzę że u jacksona też są takie modele , znaczy nie tylko na manbusie .
Kubama - to już gdzieś chyba było ale Ty bedziesz pewnie wiedział ; jak się ceny wyswietla u jacksona . Konkretnie to chodzi mi o bransoletę i czy są też do rozstawu 26 mm. Czy w innych miejscach też można je kupić ?.
Miałem zamiar kupić 47 ale lubię bransolety dlatego też kombinuję czy lepszym rozwiązaniem nie będzie 44 z bracelet.
Do takiej kupy żelastwa nie zaszkodzi jeszcze więcej.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#7 Wysłany: 2010-01-12, 15:48
tewie napisał:
Widzę że u jacksona też są takie modele , znaczy nie tylko na manbusie .
Kubama - to już gdzieś chyba było ale Ty bedziesz pewnie wiedział ; jak się ceny wyswietla u jacksona . Konkretnie to chodzi mi o bransoletę i czy są też do rozstawu 26 mm.
Tak jak pisal HotWax: mejlem, a o brandzoletę do 26mm teżz się spytaj bo może miec a na stronie nie pokazuje.
tewie [Usunięty]
#8 Wysłany: 2010-01-12, 20:11
Rozumia że innych namiarów oprócz pana dżeksona nie macie .
Szkoda . A po niemiecku on kuma ?
No nic chyba trza będzie co innego wymyśleć . Schade .
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#9 Wysłany: 2010-01-12, 20:21
Ja do niego pisalem po angielsku, mozesz po niemiecku ... moze Jackson to poliglota ??
Blaz [Usunięty]
#10 Wysłany: 2010-01-12, 20:41
Jest jeszcze Getat, Helenarou, ebay.
tewie [Usunięty]
#11 Wysłany: 2010-01-12, 21:15
U getat nima , helenarou - pierwsze słysze , może adres , na ebay - znalazłem 1 szt. za 252 zł. ok. -warto ? ale tylko 24 mm . Nie wiecie czy
istnieją w ogóle 26 mm ?.
Kubama napisał :
</span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>Cytat:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="quote">Kierunkiem koronki sie nie przejmuj, ja też się juz pogubiłem </td> </tr></table><span class="postbody">
To może celowy zabieg - w tę stronę OP nie mają opatentowane.
Ostatnio zmieniony przez tewie 2010-05-21, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#12 Wysłany: 2010-01-13, 00:41
Bransoletka kosztuje u Jacksona 55$.
Blaz [Usunięty]
#13 Wysłany: 2010-01-13, 22:49
tewie napisał:
U getat nima , helenarou - pierwsze słysze , może adres , na ebay - znalazłem 1 szt. za 252 zł. ok. -warto ? ale tylko 24 mm . Nie wiecie czy
istnieją w ogóle 26 mm ?.
http://www.helenarou.com/
Na getat teraz nie ma, ale były, więc może za jakiś czas będą.
A szukając na ebayu masz włączoną opcję wysyłki na cały świat i przeglądasz aukcje z Trójkąta: Chiny, Singapur, Hong-Kong?
tewie [Usunięty]
#14 Wysłany: 2010-01-14, 12:41
Witam !
Panowie czy zwróciliście uwagę na to że w opisach tej wersji ( 44mm)
podają grubość 18 mm , to ciekawe bo 47 ma grubość 16 . W sumie mniejszy zegarek a grubszy aż o 2 mm. Może ktoś by zmierzył z natury
ile faktycznie ma 47-ka.
Wiesz Blaz niestety nie mam żadnego doświadczenia z ebay i nawet nie wiem że jest coś takiego w ustawieniach , ale pokopię trochę to pewnie
coś z tego wyjdzie. Czyli co , że można ustawić przeglądanie aukcji tylko
z tego trójkąta ?.
Do tej pory dokonałem jedynie 6 zakupów na allegro , słabo nie
Taki ze mnie dziwny typ .
Pozdrawiam.
Blaz [Usunięty]
#15 Wysłany: 2010-01-14, 22:32
Oni tą grubość w opisach różnie podają, dlatego bym się tym nie sugerował. Często właśnie pod tym kątem przeglądam opisy użytkowników, którzy weryfikują te dane w praktyce.
A z ebayem to się nie martw. Ani się obejrzysz jak będziesz ebayowym wygą.