Pies czy kot?: pies Pomógł: 62 razy Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 9082 Skąd: Polska
#2 Wysłany: 2014-05-02, 20:29
Teston, w wolnej chwili napisz cos wiecej.
Ja trafilem na takiego z Wawy. Cale szczescie chciałem odbior osobisty. Na poczatku wszystko ok, potem nie mam czasu, nie odpisuje, etc. dobrze, ze kasy nie przelalem na podane konto.. Drugi raz zakupilem zegarek, który przy pakowaniu spadł podobno. Kase udalo sie odzyskac.
_________________ "Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
Facet zamknął konto na Kizi i wyłączył telefon. Cezar umoczył 350, ja 230 PLN.
Deco, jeśli Twoja oferta ponocy jest aktualna to daj znać. Nie chcę na Forum podawać jego danych osobowych (zakładając, że podał prawdziwe dane), bo wiadomo, jak działa nasze prawo.
Pomógł: 48 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Cze 2011 Posty: 9796 Skąd: z ...
#14 Wysłany: 2014-05-05, 14:15
Prawo dziala jak dziala, ale jesli gosc podal nr rachunku bankowego to policja nie powinna miec problemu z usteniem danych i nie wykreca sie z powodu niewykrycia sprawcy. Niby kwoty niezbyt duze, ale dwa zgloszenia dotyczace tej samej osoby pewnie czyjas uwage by zwrocily. A i moze pajacowi chec do rozmow by wrocila jakby dostal info o zgloszeniu sprawy do odpowiednich organow. Nie mozna odpuszczac takich przekretow, bo bedzie ich tylko wiecej.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#15 Wysłany: 2014-05-05, 14:34
Mariusz napisał/a:
dwa zgloszenia dotyczace tej samej osoby pewnie czyjas uwage by zwrocily
tylko że każde z osobna łapie się chyba na wykroczenie więc kochane policmastry i prokuratorki pewnie będą to chcieli potraktować jak dwa odrębne wykroczenia gdzie indziej popełnione
inna sprawa że działania podjęte w krótkich odstępach czasu z góry powziętym zamiarem są czynem ciągłym - sumujemy je,
rafą jest tylko miejsce popełnienia - czy dwa inne miasta czy tam gdzie skutek nastąpił
zamiar i zaniechanie wysłania imo w jednym mieście ale może być tak że trzeba będzie walczyć z umorzeniem
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-05-05, 14:35, w całości zmieniany 2 razy