Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#1 Wysłany: 2014-02-10, 16:20 Jakiego koloru sa obwódki w nowym monsterze pomarnczy ?????
A więc Panowie jest tak :
Dwa zegary połozyłem pod mikroskop ( szkoda że aparat nie działał w nim bo mógłbym dodać zdjęcia ) i jest tak :
Stary monster ma nakładaną lumę na metalowe indeksy o grubosci okolo 0,5 mm ,widac w pionie metal a luma jest polożona od brzegu do brzegu indeksu .
Nowy monster też ma metalowe indeksy o grubosci okolo 0.5 mm , indeks w pionie jest srebrny nie malowany a na poziomej jego części jest CZARNA obwódka , malowana wokół lumy leżącej w środku
Jeżeli chodzi o kolorystykę tarczy to mam wrażenie że stary monster ma tarczę bardziej żywą , jest intensywniejszy kolor pomarańczowy.
( Szkoda że nie mogłem zrobić fotek mikroskopem , na dowód tego że patrzyłem przez niego wklejam foty )
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 2014-02-10, 19:16
first world problems...
_________________ beceen | ***** ***
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#6 Wysłany: 2014-02-10, 19:37
revolta nie przejmuj się tymi......
ja doceniam że ci się chciało
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1138 Skąd: Szczecin
#9 Wysłany: 2014-02-12, 11:12
Super , dzięki za wyjaśnienie tematu który budził tak wiele wątpliwości. Mnie osobiście to właśnie drażniło w starym OM do tego stopnia, że kupiłem BM . Ponieważ jednakowoż nowy OM nie zdradzał takich wad zakupiłem sobie tę wersję i jestem b. zadowolony . Uważam, że indeksy i wskazówki powinny mieć takie samo wykończenie, chyba, że na oko widać, że projektant a nie księgowy miał taki zamysł.