#1 Wysłany: 2014-03-25, 14:01 Jakiś granatowo czarny pasek do Parnisa portugalca.
Już niedługo w łapy mi wpadnie portugalec z białą tarczą (czekam tylko na wypłatę i kliknę sobie gdzieś na początku miesiąca) i w razie czego co by długo nie czekać chcę już zakupić mu pasek. Widziałem parę fot, widziałem ostatnio pewną ofertę na kizi i wymarzyłem sobie by to był jakiś czarny (ew wpadający w ciemny prawie czarny granat lub z niebieskim przeszyciem) pasior o eleganckiej fakturze aligatorka.
Rozglądając się znalazłem jakiegoś riosa http://www.paski-bransole...siana-id-6.html 6 mm grubości przy kopercie, (fajnie wygląda taki grubszy przy kopercie ktora jest wysoka) niestety zwęża się do 18mm (niezbyt mi pasują zwężane).
Widziałem też podobnego cenowo hirsha duke.
Widziałem też ideał (przynajmniej na zdjęciach ) jakim jest hirsh grand duke ale 175 za pasek to jednak trochędrogo.
Jakies inne pomysły i alternatywy?
Ostatnio zmieniony przez carpetmonster 2014-03-25, 14:02, w całości zmieniany 1 raz
I kolor się nie zdzierał i było wszystko ok? Bo pamiętam właśnie jakąs fotę z forum z granatowym paskiem w którym pozdzierało się lico i wychodziło szare. Tylko nie pamiętam właśnie czy to był rios czy hirsch czy coś jeszcze innego. Zastanawiam się też trochę nad tym czy ten rios nie będzie za niebieski. Czarny z lekkim granatowym poblaskiem w zakamarkach czy pod światło byłby ok a po przeglądaniu zdjęć w necie wychodzi za dużo błekitnego.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#4 Wysłany: 2014-03-25, 16:33
Mi sie po domu platal pasek Diloya karbonowaty z niebieskim przeszyciem. Zalozylem na probe do portugalca i juz tak zostal na stale, bo okazalo sie ze wyglada niezle.
Moge wieczorem zrobic zdjecie jakby co.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Masz jeszcze te swoje riosy nick555? Ciekawe jestem jaką ma szerokość pasek w okolicy pierwszej i ostatniej dziurki. Bo z tego co widzę pasek zwęża się do 18mm i zastanawiam się jakiej szerokości zapięcie motylkowe można spróbować mu założyć. Zapinałbym go pewnie na jakąś bliższą dziurkę bo w nadgarstku mam ok16,5 cm.
Idealnie to już wiem wszystko, końcowo zapakuję go na riosa new orleans -wygląda tak samo jak louisiana tylko ma białe szycie, potem dokupię jeszcze jakąs klamerkę motylkową i będzie cacy.
Mi sie po domu platal pasek Diloya karbonowaty z niebieskim przeszyciem. Zalozylem na probe do portugalca i juz tak zostal na stale, bo okazalo sie ze wyglada niezle.
Moge wieczorem zrobic zdjecie jakby co.
Pozdrawiam
Eryk
Hej, właśnie zakupiłem parnisa portugalca i szukam paska. Mółbyś podesłąć zdjęcie tego diloya carbon z parnisem w duecie?